Barnehage: yay or nay?

Det er ikke alle spørsmål jeg forstår meg på. For eksempel spørsmål om hvor høy jeg er og hvor mye jeg veier, samt hva slags størrelse jeg bruker i klær. Ok, jeg fatter at det har å gjøre med at man vil sammenligne med seg selv eller noe sånt, men at det er hjelp i å vite hva slags størrelse jeg har når man skal bestille en tights til seg selv synes jeg er litt rart. Hva kan jeg fortelle som ikke en størrelsesguide på nett kan liksom?

Et spørsmål jeg derimot skjønner at flere lurer på er om Kaia skal begynne i barnehage, og det korte svaret er ja, men ikke enda.


Til tross for at jeg aldri gikk i barnehage selv (foruten musikkbarnehagen i førskolealder med hele Egersund sin Tante Kari), er jeg helt innstilt på at Kaia skal i barnehage etterhvert, og ser selvsagt fordelen med at hun får omgås med andre barn og blir litt mindre avhengig av meg. Og vica versa ;-) Samtidig kjenner jeg meg så utrolig heldig som kan jobbe hovedsakelig over nett slik at det funker å ha henne hjemme. Jeg fikk spørsmål om jeg ikke ble sliten av å ha henne rundt meg hele tiden, og det er klart det er krevende til tider, spesielt når det kommer litt sånn trasstendenser innimellom, men jeg ville virkelig ikke hatt det anderledes. Noe av det jeg kanskje setter aller mest pris på er at vi kan styre dagene helt selv, og slipper jag og mas i tidlige morgentimer for å komme oss ut døra. De fleste dagene kan jeg ta henne med meg på trening, og heldigvis sover hun fortsatt ganske lenge midt på dagen sånn at jeg får litt tid for meg selv.

Når det er sagt hadde jeg aldri vært så lenge hjemme med henne dersom vi bodde i Norge. Det innså jeg fort da vi var hjemme på ferie i sommer. Alle andre er jo i barnehage og på jobb, så da jeg og Kaia var på lekeplassen var vi helt alene. Her i Dubai er det mange andre i min situasjon, og dermed blir det ikke så «unormalt» at hun fortsatt ikke har begynt i barnehagen i en alder på snart to år. 


Planen var at hun skulle starte i barnehagen etter at vi kom tilbake fra Norge nå i høst, men vi utsatte det altså litt til. Den offisielle grunnen er at det skjer så mye de neste månedene, blant annet besøk hele oktober, at vi like gjerne kunne vente til etter jul, mens den egentlige grunnen er at jeg ikke følte meg klar for å «gi slipp» på henne enda. Hun har jammen vokst i det siste, men likevel er hun min lille baby. 

Jeg skal heller ikke legge skjul på at det er meget nice å kunne jobbe mest hjemmefra. Jeg liker den måten å jobbe på, og må ærlig innrømme at det ikke er noe mål for meg å gå tilbake 100% i jobb som PT. Ever liksom. Mulig det endrer seg med tiden, men akkurat nå kunne jeg tenkt meg å være hjemmeværende husmor resten av livet. Det hører forsåvidt til historien at jeg ligger flatt ut på en solseng as we speak, mens mamma og daddaen min passer den lille jenta som jeg ikke vil sende i barnehage, så det er vel kanskje ikke så rart at jeg trives med tilværelsen ;-)


For the record: jeg vet at jeg er svinheldig, og jeg kommer til å se tilbake på dette som en helt fantastisk tid i livet.

Neste år er altså tanken at hun skal begynne med halve dager, 3 dager i uka. Det er mange internasjonale barnehager her i Dubai, til og med 2 stk innen en 100 meters radius fra der vi bor omtrent, og jeg har inntrykk av at det ikke er like vanskelig å få plass som det er i Norge. Språket er engelsk, så den lille frøkna vår kommer forhåpentligvis til å være tospråklig fra ung alder. Inshallah!


xoxo,

Inger
Hjemmeværende husmor/heldiggris

11 kommentarer om “Barnehage: yay or nay?

 1. Skjønner deg veldig godt og synes du er heldig som har en sånn mulighet. Men jeg lurer på hva Ian synes og mener om at du er hjemme/soler deg osv. mens han er tidlig opp og på jobb. Du skriver mye om hvordan det er for deg, men lite om han (forståelig i og med at det er DIN blogg, haha) men hadde vært spennende å høre hans syn på det og! Om han blir «sjalu» på all den tiden dere to får sammen, mens han må jobbe liksom! Digger bloggen og håper det kommer flere kids! Dere har jo bevist at dere lager verdens søteste barn, så det må jo bare bli fler!! Kos dere med besøk i oktober :-)

  1. Hehe, ja som du sier så er det jo mest naturlig å skrive fra mitt ståsted, men siden du lurer kan jeg avkrefte at han er sjalu. Samtidig tror jeg nok absolutt han skulle ønske han kunne hatt mer tid med datteren sin- som de fleste foreldre vil jeg tro :-)

 2. Inger, Kaia er liten bare en gang. Du er veldig heldig som kan ha henne hjemme. Nyt tiden og jenta di. Akkurat dette får du ikke tilbake. Og dagen hun begynner på skolen, og ikke kan være hjemme når du ønsker, den kommer fort nok.
  Kaia er en heldig liten jente. Barnehager er fantastisk for barn, men de er ikke mer fantastisk en en trygg mamma de første årene.

  Hilsen pedagog og barnehagestyrer ☺️

 3. Jeg hadde frøkna mi hjemme til hun var 2 år her i Norge og hadde ikke bytta den tiden med noe. Ja litt slitsomt men vi koste oss skikkelig også. Men turer, bibliotek, åpen BHG for barn som er hjemme og masse annet gøy. Og det båndet vi fikk av å være mye sammen er gull verdt. Hadde eldste sønnen hjemme til han var 17 mnd også. Er så enklere å sende de i BHG når man vet de er klar for det! Så kos deg masse med Kaia!

 4. Hei Inger. Jeg skjønner deg veldig godt selv om jeg ikke har barn selv (ennå). Jeg bor også i utlandet (Brasil) og her er det ikke uvanlig at barna er hjemme til de er 3 eller eldre. Noen er hjemme helt til de begynner på skolen (6 år). Jeg tror det er veldig enkelt for de fleste nordmenn å se på det som noen negativt siden «systemet» i Norge sier at alle barn må i barnehagen når de er 1 år. Jeg har tidligere jobbet i barnehage og det var ikke alltid like greit med de som var typ 11-12 mnd gamle dessverre :/ Jeg syns det er flott at du tar vare på denne tiden med Kaia og nyter det til det fulle siden du har muligheten!

 5. Jeg bor i Norge og har tre barn. Eldste begynte da han var 3 og de to andre da de var 2. Jeg kombinerte jobb og det å ha dem hjemme (jobber i helsevesen så jeg valgte å ikke ha fast stilling for å kunne velge når jeg skal jobbe). Og jeg er sååå glad for å ha gjort det sånn. Det er en tid en ikke får tilbake, så det gjelder å bruke den best mulig. Mine barn er også tospråklige, vi snakker et annet språk hjemme, og med alle tre så tok det ikke mere enn 3-4 mnd før de snakket norsk og forsto det mye tidligere enn det. Så det kommer nok til å gå heeelt fint med Kaia :) Nyt muligheten dere har, kjenner jeg missuner deg litt å bo der da der er der jeg trives aller best med tanke på allergier. Men ny 2 ukers tur dit i februar/mars planlegges nå, så jeg får vel nøye meg med det :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s