Det er når det går oppover at det går nedover

Wait, what?

Jeg tenkte ut overskriften mens jeg løp intervaller tidligere i dag, så dere får ha meg unnskyldt om den ikke gir så mye mening. Men det jeg vil fortelle er egentlig bare et lite triks jeg har brukt når jeg har løpt på mølla i det siste.

Vanligvis har jeg 2% stigning når jeg løper på tredemølle for å jevne ut den «hjelpen» man får fra mølla, enten jeg løper intervaller eller typ langkjøring. Jeg løper som dere vet oftest 30 sekundersintervaller, men har i det siste gjort litt 4 minuttere også. I gamledager var det jo omtrent kun 5-6 stykk 4 minuttere eller ei mil som var «god nok» trening for meg, og vi kan trygt si at det er lenge siden det var tilfelle. Men greia er jo at man blir god på det man gjør ofte, så jeg var altså ganske flink på 4 minuttere i mine yngre dager. «Smart» som jeg er vil jeg jo helst løpe intervallene på samme tempo nå som før, men det er jo ikke alltid like lett i praksis. Så da jeg i dag kjente at tempoet var litt i høyeste laget, reduserte jeg helt enkelt litt på stigningen. De to første intervallene gikk på 2%, og så ble det 1,5%, 1% respektive 0,5% på de tre siste. Da føltes det jo som å løpe i nedoverbakke jo!

Jeg måtte bruke samme triks da jeg tok meg vann over hodet og løp 30/30 intervallene mine aldeles for fort sist uke, samt når jeg hadde lyst til å gi meg etter 7 kilometer på min planlagte 10km tur på mølla her om dagen. Det anses kanskje som juks for noen, men i min verden er det så mye bedre med litt nedoverbakke enn å stoppe ;-)

Snaiks :-)

10 kommentarer om “Det er når det går oppover at det går nedover

 1. Gjør det samme om det blir for tungt. Eller, først skrur jeg musikken høyere, og dersom ikke det hjelper, må inclinen ned. haha :P Godt det ikke bare er meg

 2. Hvor fort løper du nå, og hvor fort løp du før? Digger å følge med på deg og sånne småtriks som dette er jo absolutt ikke dumt!!

  1. I går ble det 5 fireminuttere på 15km/t, og det er ikke langt fra «i gamledager» da jeg løp 6 stk på samme tempo. Kunne nok ha klart det i går tenker jeg, med det supre nedoverbakketrikset mitt ;-)

  1. Jeg tenker at det unektelig er ting med Dubai som ikke er bra (slik det er de fleste steder her i verden), men at jeg heldigvis vet at Dubai er mye mer enn det som norske medier fremviser.

 3. What. Å godta at menneskerettighetene brytes i Dubai fordi det er ting som ikke er bra flere steder i verden, er i beste fall ansvarsfraskrivelse. Du er med på å øke turismen i en by som bygges og driftes av blant annet slaver. Det kan ikke bagatelliseres.

  1. Jeg forstår at du er ute etter å diskutere, og du får tenke ditt om hva gjelder ansvarsfraskrivelse og bagatellisering. Men jeg ber meg frabedt at du påstår at jeg «godtar at menneskerettighetene brytes». Takk.

 4. Når du bor en by kjent for å bryte menneskerettighetene gang på gang, i tillegg til å invitere nordmenn til å komme og feriere der (ikke kun din familie, men også ukjente), så er det vel ikke så rart at man lurer på hva du tenker om saken og vil diskutere dette. Jeg stiller ikke spørmålet for å plage deg, men fordi du velger å fronte Dubai som turiststed for 150 000 personer igjennom sosiale medier. Du kan ikke forvente å kunne holde på med ditt, uten at noen undrer seg over hva du/dere tenker på om dette når du reklamerer på Dubai nærmest daglig. Du kan ikke bare si at du vil ha deg frabedt at jeg påstår du godtar at menneskerettighetene brytes når du støtter et regime som bryter menneskerettighetene. Selv om du tenker at det er fint at menneskerettighetene holdes, har fint lite å si når du støtter regimet ved å bo der, reklamerer for byen for dine 150 000 følgere OG inviterer mennsker til å feriere der.

  1. Joda, du har lov å stille spørsmål, og jeg forstår at du og flere lurer, men det betyr likevel ikke at du har rett til å påstå hva jeg tenker og støtter og whatnot. God jul :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s