12 uker og frisk luft

Jeg lurer på hvem som kom på begrepet morgenkvalme eller «morning sickness», for i mitt tilfelle varer den dritten hele dagen. Da jeg var gravid med Kaia gikk det ikke over før uke 16 heller, så jeg var egentlig innstillt på et par uker til med kvalme.

Jeg vet ikke om det er frisk luft, tilgang på den norske maten som har fristet meg de siste månedene, eller bare det faktum at jeg nå er i andre trimester, men jeg er i alle fall nesten ikke kvalm lenger. Og det er. Så. Godt.

Apetitten er det heller ikke noe galt med, og jeg kødder ikke når jeg sier at jeg spiste et helt halvt brød til lunsj i går, men jeg prøver å la det der gå sin gang. Noe av det beste med sist graviditet var at jeg klarte å la være å bry meg om at jeg gikk opp i vekt, selv da jeg la på meg en del før «man egentlig skal», og jeg håper så inderlig jeg kan ha den samme innstillingen denne gangen. For nå blir jeg jo mest sannsynlig mye større enn sist også. Hehe.

Jeg skal ærlig innrømme at akkurat det var litt vanskelig før jeg fortalte at jeg var gravid. Jeg vet jo at det er mange som følger med på sånn, tro det eller ei, og selv om det ikke gjør noe at kroppen endret seg selv tidlig i graviditeten, så ble det med ett mye bedre så fort folk visste. Det er rart det der, og jeg hadde mange runder med meg selv om hvorfor jeg i det hele tatt bryr meg om hva folk tror og tenker om kroppen min. Menmen, nå er jo katta ute av sekken, og det er mye enklere å forholde seg til en kropp i endring når man ikke trenger å skjule det.

Fy søren. Tenk at det ligger TO knerter inni der. Jeg lurer virkelig på når det skal gå opp for meg!

2 kommentarer om “12 uker og frisk luft

  1. Åh, er selv gravid – såå deilig når kvalmen endelig slipper taket! Kjenner meg veldig igjen med det der kroppspresset før man sier det til folk, men også etterpå. Kommentarer som «så liten du er, eller så stor du er, du har lagt på deg over hoftene du» er ikke noe særlig hyggelige. Synes faktisk ALLE gravide skal få lov til å stråle og vise frem den fine babymagen uansett hvordan den er, for det er faktisk noe av det fineste og råeste med hele kvinnekroppen!! Lykke til videre i svangerskapet, heier på oss :)

  2. Du var et utrolig godt gravid-forbilde for meg sist. Og med tanke på hvor flott du var før, under og etter (!!) sist graviditet synes jeg du skal la det gå sin gang denne graviditeten også. Tren og kos deg OG spis og kos deg! Ikke at noen skal komme og fortelle deg hva du skal gjøre. Men vit at det var godt å ha et forbilde som deg under mine graviditeter ☺️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s