Best of both worlds

..og dobbelt så mange bekymringer.

Det er helt sykt å tenke på at dersom jeg ikke hadde valgt å gå til doktoren i Dubai allerede i uke 11, så hadde det vært først sist uke vi hadde fått vite at vi venter tvillinger! Da var jeg nemlig på ordinær ultralyd i Stavanger. Jeg er jo fortsatt ikke vant med tanken på at det faktisk ligger to stk der inne, enda jeg har hatt over 10 uker med visshet- å få vite det når man er nesten halvveis er jo sprøtt å tenke på! Men, jeg har forstått det sånn at det er mange som velger å gå tidligere på ultralyd også i Norge, så kanskje det ikke er så mange som får 2 for 1- «sjokket» så langt ute i graviditeten uansett.

Anyways, sist uke var jeg på nok en superbra UL, og denne gangen fikk endelig Ian være med. Det som var ekstra gøy denne gangen var at vi fikk vite kjønnet på tvillingene. Da jeg var på  UL i uke 15 fikk jeg jo egentlig vite, men legen kunne ikke si med 100% sikkerhet at det hun så var riktig. Denne gangen klarte til og med vi se forskjellen på de to der inni, og det er nesten for godt til å være sant å vite at vi om noen måneder får både en gutt og en jente i familien!

Det viktigste er jo selvsagt at barnet er friskt, og at kjønn ikke spiller rolle, men jeg må ærlig innrømme at jeg likevel hadde forhåpninger om kjønn. Og jeg kunne faktisk ikke bedt om noe bedre enn dette- vi får det beste fra begge verdener!

7CA12ADF-660A-4ECC-A9D0-5BA85A8F1FEBBAA92345-4237-453E-8F8C-374613821AA9

Ellers fikk vi vite at alt ser ut til å være i skjønneste orden med begge to, og det er alltid en lettelse å få vite at alt er ok. Likevel har jeg ikke klart å begynne å glede meg enda. Det er fremdeles usikkerhet og ting jeg uroer meg for som hovedsakelig opptar tankene mine. Jeg er redd for at tvillingene skal fødes for tidlig sånn at jeg ikke får være nære de med en gang, og at jeg blir liggende på sykehus lenge uten å få dra hjem til Kaia. Jeg er redd for at de ikke er friske, og jeg bekymrer meg for at det ikke skal funke med amming. Jeg har ikke lyst til å måtte ta keisersnitt, og jeg har lyst til å føde uten epidural. Jeg tenker også mye på hvordan Kaia vil takle å få to søsken på en gang, og er redd for å ikke få tid og overskudd til å være en god mamma for henne.

Jeg har jo allerede hatt en graviditet uten komplikasjoner, fått oppleve en naturlig fødsel som gikk akkurat slik jeg ønsket, født et friskt barn der amming og soving funket fint. Jeg hentet meg fort inn etter fødsel både fysisk og psykisk, og fikk ikke et eneste strekkmerke på magen. Ikke at sistnevnte er så viktig egentlig, men jeg må jo ærlig innrømme at det også er noe jeg tenker over siden kroppen min skal gjennom noe helt annet nå. Jeg tenker hele tiden at jeg allerede har vært superheldig en gang- det er jo ikke selvsagt at det skal gå like bra med alt denne gangen!

Årh, jeg hater virkelig at jeg er sånn, og uroer meg over ting jeg ikke får gjort noe med, men jeg klarer likevel ikke la være. Jeg prøver å trøste meg med at det sikkert er normalt å tenke sånn, og håper jeg snart klarer å glede meg litt også. Inshallah!

09E0A1E4-152A-4D9E-9B51-692723A2EF91

12 kommentarer om “Best of both worlds

 1. Veldig relaterbart!💖 jeg er ca to uker bak deg i løypa og venter «bare» én, men sitter med akkurat samme erfaring fra forrige svangerskap/fødsel/barseltid og akkurat de samme bekymringene.. Det gikk så greit sist, så vet jeg egentlig hva jeg går til? Lykke til! Gøy å følge deg i denne tiden og bli inspirert – både til mer aktivitet og mer sofakos😉

 2. Kjenner på sånne tanker selv, enda her er det bare en mageboer!:)
  Gøy å følge deg og din ferd samtidig, du imponerer med treningsøkter å sprudlenede bilder!:)
  Her er formen litt så som så,så de øktene man får til gir ekstra godfølelse🥰

 3. Ville tenkt at når alt gikk bra med svangerskap, fødsel og post-fødsel sist gang, sånn kroppsmessig, er det veldig stort sjanse for at det går bra denne gangen også! Tror veldig på at et aktivt svangerskap gjør både fødsel og tiden etterpå lettere.
  Selvsagt noe annerledes for deg som skal ha tvillinger, men tenker du har de beste forutsetninger!

  Hvis ammingen blir vanskelig denne gang, vil jeg sterkt anbefale ammeklinikken i Stavanger. De er SÅ flinke! Book dem på hjemmebesøk så fort bebisene er født:)

 4. Fine deg Inger😍Du hadde nok heller vært unormal om du ikke tenkte slik! Og at du har Kaia, samt noen års ekstra erfaring gjør at du nok vet ekstra mye om hvor verdifull «gave» som venter deg, og derfor også mer bekymret. Og bekymra mammatanker kommer for å bli, jeg er redd for mine den dag i dag, voksne som de er🤪

  Men at alt har gått så bra for deg til nå, er kun positivt! Man kan ikke «bruke opp» lykke og hell, like lite som «nå er det min tur å bli syk» jf. hypokonderlegen Ingvar Wilhelmsen☺️ Og stort sett går ting bra, og alt annet må man ta om det skjer.

  Fine, omsorgsfulle deg! Lykke til med resten av svangerskapet til deg og dine🤩🙏 Trebarnsmor snart faktisk😍

  Glede meg til se dere alle når det passer😍

 5. Helt normale tanker du har! Og veldig fin refleksjon du har gjort. Det kommer deg til gode og du kan være en god hjelp til andre! Og det er 100% lov å tenke slike tanker, «egoistisk» eller ei😊 det er veldig kjekt å følge med på deg og tida framover! Masse lykke til! 😁

  Hilsen jordmorstudenten Lise Penne😊

 6. Kjære Inger ☺️

  Jeg er tvillingmamma til to gutter på snart 1år!! De delte morkake og vi hadde veldig tett oppfølging. Heldigvis har alt gått bra. De ble født i uke 36+3 og vi var ni dager på sykehus. Det var et veldig fint opphold. Jeg har ammet begge i 11mnd. Under min graviditet, hørte jeg mange skrekk historier, og svært få hvor ting «gikk på skinner». Det er mulig å få det til☺️ Jeg kjenner meg så godt igjen i alt du skriver. Fra de store bekymringene. til de små, man nesten får dårlig samvittighet for å tenke. Jeg ønsker deg all lykke til. Å være tvillingmamma er fantastisk selv på tøffe dager 💙

 7. Kjente tanker! Jeg er ca eiuke forran deg, med bare en i magen. Har med meg erfaring med prematur fødsel og ammeproblemer fra sist, så her forventer jeg det verste og krysser fingrene for en bedre opplevelse enn sist. Det eneste som var bra sist var selve fødselen… MEN det gikk bra det også, så jeg vet vi kan få det til ❤️

 8. Jeg har også tvillinger. Gikk til uke 38+3 og fødte to friske fine eneggede tvillinger. Men jeg fikk ikke til ammingen fordi jeg ikke fikk til dobbelamming. Og da gikk det ikke at den ene gråt mens den andre fikk mat. Jeg ble så stresset av det. Jeg valgte derfor å pumpe og supplere med mme. Gikk bra det også 😊 svangerskapet gikk fint, men hadde mye vondt i ryggen og gikk til fysio 2 ganger i uka. Fikk også beskjed om å ikke belaste kroppen og spesielt buktrykket for mye. Man har tross alt dobbel belastning på livmoråpningen fra første dag. Og uke 30 med 2 = uke 40 med 1. Så når man går til uke 38 regnes det som 8 uker på overtid med enling belastningsmessig.
  Fødsel gikk fint, men måtte ha epidural da jeg hadde stormrier i 2,5 time og holdt på å slite meg fullstendig ut. De kom med 1t og 10min mellomrom og begge ble tatt med sugekopp. Man kommer seg gjennom alt 😊

 9. Da jeg var fire år gammel, fikk jeg verdens beste gave. Mamma fødte tvillinger – en gutt og ei jente. Jeg var en skikkelig mammajente, men følte meg aldri utenfor selv om det var kommet to nye familiemedlemmer. Grunnen til dette var at moren min var utrolig flink til å inkludere meg i alt. Jeg fikk være med på å gi flaske, bade dem og bestemme hva de skulle ha på seg. Jeg tror det er grunnen til at jeg tok det så fint. I dag er vi voksne, og de er mine aller beste venner. Masse lykke til, dette kommer til å gå så fint. <3

 10. Er tvillingmamma til to fine gutter på tre måneder. De var født i uke 37 og friske og fine. Pumpet meg til jeg og ungene kom skikkelig i gang med amming, de var litt for svake til å suge i starten. Brukte litt ammeskjold før det funket skikkelig med vanlig amming. Det er veldig verdt det å prøve litt og litt til det funker da det sparer deg masse tid i en aktiv hverdag.
  Ellers må jeg si at å ha tvillinger er helt fantastisk ❤👶👶 vi storkoser oss, får masse permisjon både hver for oss og sammen. Du må glede deg masse. Hørte mange skrekkhistorier på forhånd om hvor travelt det kom til å bli, til og med folk som utbrøt «å stakkars deg!». Synes det har blitt helt annerledes. Mye handler om innstilling og godt samarbeid. Tror det kommer til å gå kjempebra og at du blir en super tvillingmamma 💪

 11. Jeg er mor til en pige på 4 ½ år og tvillinge drenge på næsten 2 år. Jeg var også bekymret for alle de ting du var under graviditeten… nogen af tingene skete og andre ting slap jeg for. Jeg fødte uge 37, prøvede at føde normalt, men endte med kejsersnit da det var det bedste for tvillingerne. Vi var kun indlagt 4 dage med dem. Jeg kunne selvfølgelig ikke være så meget mor, som jeg gerne ville, for min datter det første år pga tvillingerne… men nu har alt været det hele værd da jeg har tre fantastiske børn der elsker hinanden og bedste venner alle tre. Lige med tvillinger er der mange usikkerheder, man får det nok ikke helt som man helst ville.. men vi er super seje for vi har tvillinger og super heldige at få to børn samtidig

 12. Jeg personlig tror sunne mennesker mtp både psykisk og fysisk helse har bedre graviditeter og fødsler, så har noen uflax. Like så har usunne mennesker dårligere graviditeter men noen har flax.
  Men jeg må innrømme at tanken har slått meg også, at neste graviditet/fødsel/barn kan umulig bli like bra 🙈 Tror det er heeelt normalt. Noen tror også at vi har brukt opp sommerkvoten for i år …. 🤪

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s