Lytter til kroppen

…eller er jeg bare lat?

Kanskje litt av begge deler. En ting er i alle fall sikkert, og det er at denne graviditeten er en helt annen enn forrige. Da hadde jeg en mer stabil jobb, bodde i egen leilighet, og hadde strengt tatt kun meg selv å tenke på. Nå har jeg jo Kaia som styrer mer av dagen min, resten av familien å ta hensyn til, og ikke minst to kids i magen. Og akkurat det begynner jeg virkelig å kjenne.

Jeg trener halvparten så mye som før, og merkelig nok er jeg helt ok med det. Helt ærlig hadde jeg trodd det skulle stresse meg mer at jeg ikke gidder å trene oftere, men jeg har jo lenge trent «bare» for godfølelsen etterpå, og den kommer nå også selv om frekvens og intensitet er en helt annen.

Det som derimot stresser meg litt er de mer negative kommentarene jeg får om at treningen min kan føre til at tvillingene kommer for tidlig. Eller, kanskje ikke kommentarene i seg, men det faktum at jeg lar de påvirke meg. Jeg fikk negative kommentarer sist graviditet også, men da prellet de liksom mer av. Nå kjenner jeg at jeg blir redd av å lese de, og det er ikke en god følelse å ha.

Jeg hadde trodd at jeg skulle føle meg mer trygg som andregangsgravid, men når det første man leser om tvillinggraviditet er at det anses som risikosvangerskap, så kan jeg jo ikke unngå å bli bekymret.

Likevel kjenner jeg at jeg vil fortsette å trene så lenge det føles bra. Jeg justerer belastning og intensitet for hver uke og økt, tar lange pauser og anstrenger meg ikke på nær så mye som jeg kjenner at jeg egentlig har kapasitet til. Chins, som jeg liksom gikk inn for å klare hele graviditeten sist gang, har jeg kuttet helt ut. Det hadde vært kult å kunne klare det denne gangen også, men magen blir helt spiss når jeg gjør det og jeg kjenner at den potensielle risken overgår å kunne skryte av chins i uke 30 liksom.

Videre skal jeg prøve å lytte mer til kroppen enn til fremmedes kommentarer på Instagram- det er bare av og til lettere sagt enn gjort.

Snaiks!

4 kommentarer om “Lytter til kroppen

 1. Du er rå! Og du kjenner deg selv og egen kropp best!
  Mine tvillinger er nå 4 mnd, og for meg var det viktig å trene tilpasset til egen kropp og form så lenge og mye som jeg kunne. Jeg er helt sikker på at det var til fordel for oss alle tre, og ikke kom de særlig tidlig heller. Mine to kom i uke 36 og klarer seg helt utmerket. Så stol på deg selv, lytt til egen kropp – og masse lykke til i tiden som kommer☺️

 2. Kjære Inger! Så dumt at det alltid må være noen som er negative til treni g og svangerskap. Høyst sannsynlig lite oppdatert på forskning og et helt annet utgangspunkt enn det du har. Jeg er selv andregangsgravid i uke 23 (med en baby vel og merke) og blir kjempemotivert av deg! En sterk og funksjonell kropp igjennom svangerskapet er jo så viktig for mange! Stå på og stol på at du vet best for din egen kropp! Helseråd, det kan vi få av helsepersonell! Klem

 3. Ingen kjenner kroppen din bedre enn deg. Du har i tillegg et mye bedre grunnlag for å tåle slik trening enn den vanlige «mannen i gata». Regner også med at oppfølgingen i et tvilling svangerskap er hyppigere enn i et vanlig, så dersom alt ser og kjennes ok ut, så regner jeg med at alt er ok. Selv har jeg 3 barn og trente i alle svangerskap. Som aktiv svømmer var det naturlig for meg å svømme. Selv om jeg pustet som et lokomotiv og farten var vesentlig tregere, så svømte jeg lett 3000 meter pr trening. Spinning fungerte også, så lenge styret var høyt…
  jeg ble forresten knust av ei høygravid på CrossFit før sommeren. Bare flott å se at gravide trener. Kjør på, dette kan du 💪🏋️‍♀️💪

 4. Folk altså, alle burde gjennom filteret «tør du si det direkte til personen? Om nei, ikke kommenter heller!».

  Jeg har «bare» født ett barn, men er det noe jeg kjente fort: det er faktisk aldri enklere å lytte til egen kropp, respektere kroppens begrensinger og ikke utfordre som når man bærer på nye menneske(r)! Med din bakgrunn er det nok og lettere å forstå hva man skal unngå og hvordan man kan trene, så de folka kan ta seg en bolle (eller: du kan ta en bolle og de kan løpe seg en tur).

  Du er tøff som sier i fra og flytter fokuset over på de som faktisk gjør noe dumt. Masse lykke til med ruginga og krysser alt jeg har for at alt går som planlagt🤞🏽.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s