Fartslek på tredemølla

Idag fikk jeg endelig gjennomført den intervalløkten som jeg har snakt om (iallefall tenkt på) så lenge. Og det kjentes virkelig at det var en stund siden at jeg hadde løpt for å si det på den måten.

jeg visste allerede før start at økten idag ville bli slitsom, så derfor tok jeg hjelp i den nye drikkeflaska mi der teksten lyder "never, never, never give up"

Jeg startet med 45/15 intervaller (løper 45 sek og hviler 15 sek) og det var allerede her jeg avgjorde at økten ikke kom til å gå som planlagt. Jeg hadde til og med snakket med min kompis Boby bare noen minutter tidligere om hvor viktig det er å ikke starte for raskt ut på de første intervallene slik at man ikke møter veggen tidlig i økten. Vel, hva med å leve som man lærer inger?? Aller første intervall, som egentlig skulle være 45 sek på 15 km/t, ble til en 90 sek intervall på 16 km/t fordi jeg fikk en boost av en gøy sang på ipoden. Det er jo vel og bra, men neste gang skal jeg kanskje vente til litt uti økten før jeg kjører på med motivasjonssangene! :D

Uansett, jeg forsøkte å fortsette som planlagt, men etter bare 4 intervaller innså jeg at slaget var tapt. MEN etter en liten pause fikk jeg hentet meg inn og bestemete meg for å ikke gi opp ennå. Dermed ble det en tabatta run (20 sek løp, 10 sek hvile). Vel, iallefall en halv tabbata run, dvs 4 intervaller på 20 sek. Hvis noen lurer var det altså mer enn nok.

Trodde jeg. Meeen, jeg ville visst ikke gi meg der heller. Så etter nok en 2-3 min pause kjørte jeg mølla opp til 16 km/t igjen og kjørte 4 stk 1 min intervaller, denne gang med 30 sek pause imellom.

En ganske variert intervalløkt for å si det mildt, men sliten DET ble jeg! ..og er det ikke det som er meningen da??

PS! jeg hopper av møllen i pausene, og står med ett bein på hver side av løpebåndet mens jeg ser ned i bakken og syns synd på meg selv. Så ikke noe småjogg i pausen sånn som flinke folk- bare så det er klinkende klart ;-)

fornøyd tomat etter totalt 20 minutter fartslek
lurer på når jeg skal gå lei av å stå å fjante meg foran speilet med kameraet etter øktene mine..? sorry folkens, men jeg tror nok ikke den dagen kommer med det første ;)

Later!

 

17 kommentarer om “Fartslek på tredemølla

 1. Det kunde varit kul om du kom med några tips om vad du använder för boost musik när du både springer och tränar styrka :)
  Och bra jobbat med dina intervaller!!

  1. jepp, vet ikke hvor oppdatert jeg er på musikkfronten i dette Dubailand, men jeg kan iallefall gi en liste over låtene som får mine ben til å gå litt kjappere :)

  1. ellers vil jeg bare si at du gir meg masse motivasjon trening..avslutter dagen med å lese bloggen din, så er jeg supermotivert for trening neste dag:)

 2. Liker bildene dine jeg ^^, hehe – det viktigste er vel å bli sliten, ja… Jeg hadde litt samme opplegget i dag med hang-ups. Ikke etter planen, men er god og øm nå :)

   1. Si det… stort sett mengde.

    En dag kjører jeg sånn, pronert:
    max (3-4 stk)
    max (2 stk)
    max (1-2 stk) (kylling, i know)
    1-1-1-1-1 med litt pause
    så bruker jeg strikk – 3 sett med max (ca. 5 stk)

    En annen dag, pronert:
    Hopper opp og holder i øvre posisjon i 30 sek, 4 ganger.
    (faller jeg ned, hopper jeg opp igjen til tiden er ute)
    Så kjører jeg så mange jeg klarer vanlig, og det er få etter det andre.
    Så bruker jeg strikk

    Innimellom tar jeg noen med supinert grep – det er dessert =)

    Også tar jeg 1-2 hver gang jeg går forbi stangen nede i gangen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s