Pushing limits

Idag satte jeg ny personlig rekord i overhead squat!

Jeg gjør vanligvis mellom 8 og 10 repetisjoner på 50-55 kg, men idag la jeg altså på så det ble totalt 60 kilo på stangen, og satset helt enkelt på at det skulle gå bra.

Én gang før (for mer enn ett år siden!) har jeg gjort én repetisjon med 62 kilo. Så jeg forventet egentlig ikke så mange repetisjoner idag, men etter at jeg fikk de 60 kiloene over hodet (det er definitivt den skumleste delen) klarte jeg å gjøre hele 6 repetisjoner. Og ikke n0k med det; jeg gjorde 2 sett av samme greie.

Sorry at jeg sier det ass, men da ble jeg ganske stolt ;-)

I sin helhet så dagens økt ut som følger:
A1) Knebøy: 5/85kg- 5/87kg- 5/87kg- 5/87kg- 5/88kg
A2) Pullups (pronert grep): 7/BW- 5/5kg- 4/5kg- 4/5kg- 3/5kg
B1) Bulgarian split squat: 10+10/60kg- 10+10/60kg- 8+8/60kg
B2) Chins: 10 – 8 – 10
C1) Overhead squat: 6/60kg- 6/60kg

Litt av grunnen til at jeg gjorde 2 sett med OHS var for å kunne filme det, så her kan dere se mine litt ustabile, men TUNGE overhead squats:

Nå har jeg spist 1 kilo vannmelon og 0,1 kilo sjokolade, så det er på høy tid at jeg kommer meg iseng :-D

Håper dere har hatt en fin start på uken!
Snaiks :-)

25 kommentarer om “Pushing limits

 1. Utrolig bra!!! Helt enig, det å få den over hodet er det skumleste.. Skjønner ikke at du tør å legge ned på skuldrene igjen..jeg bare dropper den jeg;)

  1. Oh, I wish! Men siden gymmet er i 13 etasje hadde vi nok fått ganske mange uvenner fra kontorene under oss dersom vi hadde droppet vekter på dagtid.

   Og la meg legge til at jeg har ett fint rødt merke etter å ha bremset stanga med nakken ;)

 2. Wow, jeg blir så imponert! Råstilig! :-D sånn i forhold til vanlige knebøy med stanga på nakken, hva trener du når du gjør OHS? Sånn muskelmessig og slik? :-)

  1. Belastningen er ganske lik på underkroppen, men OHS’en stiller i tillegg mer krav på core og skuldre. Jeg gjør OHS mest fordi jeg liker øvelsen, ikke nødvendigvis for å trene spesifikke muskler ;)

 3. Hei. Har ikke lest så mye av bloggen din! Men det jeg har lest om trening og kostholdet du skriver om er veldig interessant. Men jeg har et spørsmål. Driver du bare med trening i Dubai? Er det jobben din? Hva fikk deg til å bo i Dubai? Høres jo helt rått ut! var i Dubai for en mnd siden og det er den beste plassen jeg noensinne har vært på!

  1. Hei! Jeg flyttet til Dubai med mannen min for å starte eget trenings- og behandlingssenter. Scandinavian Health & Performance heter herligheten og du kan lese mer her om du vil. Jeg jobber som personlig trener og nutritionist.

   Hva som gjorde at vi valgte akkurat Dubai har jeg faktisk ikke ett konkret svar på, men vi har så langt aldri angret på det valget ;)

 4. MOTIVASJON! Flinke deg :)
  Jeg har selv stagnert på 47,5 kg, får ikke den dumme stangen over hodet når jeg legger på mer :/ Og ja, det er den skumle delen!
  Hadde PT før og kjørte mye tyngre da, fikk hjelp med å få opp stangen.. Litt umotiverende å ikke få til mer nå da..MEN jeg gir ikke opp! Må bare prøve igjen senere å ikke bry meg om at det smeller og bråker dersom stangen går i gulvet og ALLE i nærheten snur seg og ser rart på meg :p
  Har du evt noen tips til hvordan jeg kan klare å øke? :):)

  1. Shit, 47,5 er jo ikke en dårlig vekt å havne på da! ;) Men dersom problemet er at du ikke får stangen opp på egenhånd kan ett tips være å bli sterkere i pressøvelser over hodet. Militærpress, pushpress og pushpress bak nakken f.eks!

   Og ja, ikke gi opp! :D Lykke til

 5. blir så _imponert_ over deg! og da snakker jeg ikke bare om denne kule treningsvideoen men jevnt over! wow flink og bra stå på! =)=):D:D:D

 6. Fyyy så rått!! Tok meg selv i å gape når jeg såg filmen, så av med capsen for deg! :D Du slutter faktisk aldri å imponere du, flinka :) Og så fikk jeg akkurat den motivasjonen jeg trengte, takketakk;) Så nå er det bare å øve, øve og atter øve, men med en smuuule mindre vekter på stanga:)

  Klem til herlige du!

 7. Du imponerer stadig, altså! Du var vel mindre ustabil på dine 60-kilos ohs, enn jeg er på mine 20-kilos. Øveøveøve, og kanskje en dag bli like rå som deg (eller ikke…) :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s