Selvkritikk

Ok, dette innlegget har fokus på kropp og tanker rundt det. Så for deg som allerede synes det er for mye av sånt i media beklager jeg, men jeg har tenkt på dette en stund nå og føler helt enkelt for å sette ord på tankene.

Jeg får ofte høre at jeg har ett så sunt forhold til kropp og mat og trening og sånt, og det er jeg egentlig enig i, men det å være gravid har likevel satt ting litt i perspektiv for meg.

Jeg fikk den første virkelige tankevekkeren da vi skulle til København for å se Crossfit Regionals. Jeg har som nevnt nesten 8000 bilder på mobilen, og når jeg kjeder meg uten tilgang på WiFi så rydder jeg ofte i disse bildene ved å slette unødvendige selfies og bilder av kaffekopper. Ja, dere så jo selv på #selfiesunday hvordan ståa er; selfies og bilder av meg selv i speilet etter treningsøkt, eller i truse og BH en dag jeg har følt at kroppen har sett ok ut.

Jeg forstår om noen synes at det er forferdelig narsessistisk, selvopptatt og ikke minst usunt å ta slike bilder av seg selv, men so be it. Jeg gjør det, og føler meg ikke skadet i hodet av den grunn. Jeg tør til og med påstå at jeg ikke er alene om å gjøre det. Det er gøy å ha slike bilder å se tilbake på, men da jeg bladde gjennom bildene på flyet gjorde det meg litt trist. Jeg ble ikke trist fordi jeg nå ikke ser ut på samme måte; det finnes ikke antydninger til magemuskler på magen min lenger, armer og skuldre har fått ett godt lag fett, og på rumpe og lår ligner huden mer en appelsin enn fersken liksom. Mer fylde i kinnene har jeg også fått gitt, og der manglet det absolutt ingenting fra før. Men det er greit. Det er en del av å være gravid.

Det som gjorde meg lei meg var at jeg ble påminnet om hva jeg tenkte og syns om kroppen min før jeg ble gravid. Jeg var ikke fornøyd. Eller, det blir feil å si egentlig, for jeg var jo for det meste fornøyd altså. Men likevel var jeg så altfor flink til å finne feil og påpeke det jeg skulle ønske var annerledes, i stedet for å være fornøyd med alt som faktisk var bra. Jeg kunne se ett bilde, som med mine nåværende gravide øyner er helt perfekt, sammenligne det med ett tidligere bilde der formen var hakket bedre, og dermed ikke være 100% fornøyd med det aktuelle bildet.

Da vi var i Bali fant jeg ett godt eksempel på dette i det fancy kameraet vårt. Der var bilder fra da jeg og Ian hadde en helgetur til RAK, og bildene under postet jeg ikke fordi jeg ikke synes kroppen min var fin nok. Med fare for å høre ekstremt selvgod ut; what the actual fuck!? Jeg så jo amazing ut! Sorry ass, men kroppen min var fin den! Og jeg sier ikke at jeg ikke synes kroppen min er fin nå altså, det er ikke det som er poenget. Poenget mitt er at jeg for pokker ikke kunne innse at jeg faktisk så ganske alright ut, i stedet for å fokusere på at skuldrene ikke var så definerte som de skulle ha vært, eller at magen ikke var flat nok. Nå som kroppen er en helt annen ser jeg jo galskapen i det, og det er bare så synd at man ikke skal sette pris på hva man har før det er borte liksom. Det skulle tydeligvis en gravidmage til for at jeg skulle innse at magen min var helt fin som den var.

P1000047 (1)

P1000056 (1)

P1000057

Det er ikke sikkert dere tar poenget mitt med denne posten, og jeg håper jo ikke at take home messagen dere sitter igjen med er at jeg ikke var fornøyd med hvordan jeg så ut før, for det var jeg jo absolutt mesteparten av tiden. Jeg ser bare nå at jeg faktisk burde ha vært fornøyd hele tiden- ferdig snakka.

Kroppen min gror en ny liten person helt av seg selv- den er føkkings amazing og jeg skal gjøre mitt aller beste å aldri tenke vondt om den igjen!

Peace up, A-town.

36 kommentarer om “Selvkritikk

 1. Liker absolutt tanken i det siste avsnittet. Noe for alle og enhver. Gratulerer med jr. som er på vei og all lykke til dere begge.

 2. Point taken:) Det er vel ingen gang jeg har tatt mer selfies enn når jeg trente på det meste, men Gud så selvkritisk jeg var…nå tenker jeg bare at om jeg kan klare å få tilbake det så skal jeg aldri klage igjen hahah:) Lett å bli blind på seg selv. Når det er sagt, så er det bare så forbaska deilig å kunne ta på seg bikinien i år uten å tenke på at jeg må holde magen inne:) Den står ut om jeg vil eller ikke og er stram som ei bowlingkule haha. Om jeg skulle være så heldig å få velge, velger jeg å gå høygravid på sommeren med nr 2 også:) Kom akkurat fra ei venninne og hva tror du ble sittende å snakke om, jo alt vi så gjerne skulle ha forandret og rettet opp med oss selv, nei pokker heller, på tide å snakke om det vi faktisk er fornøyd med:)!!Eller eventuelt fokusere mindre på oss selv og snakke om viktigere ting:)

  (Ps! Noen ganger må det være lov å klage litt)

  Have a nice one:)

  1. Ja fy søren! He snakker vi «I wish I could go back to the body I had when I thought O was fat» ass.. Nesten tragisk!

   Og ja, vi burde kanskje fokusere på viktigere ting, men litt klaging hører nesten med ;-)

 3. Det er veldig fint at du skriver innlegg som dette og jeg setter veldig pris på at du gjør det :) jeg har fulgt bloggen din lengelenge nå og jeg blir like glad hver gang du har oppdatert. Du er virkelig flott og veldig reflektert!

 4. Uansett hvor «perfekt» kropp vi har, trur jeg vi aldri vil bli 100 %fornøyd i den verden vi lever i idag. At vi ikke bare kan være super fornøyd med å ha en frisk kropp som fungerer i hverdagen, i stedet for å irritere seg over bh-fettet, litt ekstra fett på mage osv…
  Jeg har alltid slite med å være fornøyd med meg selv, men etter jeg blei mamma har jeg faktisk blitt stolt av strekkmerkene og den ekstra huden på magen. Har tross alt fått ei fantastisk jente! Har en kropp som er sunn og sterk nok til å trene og være i aktivitet hele dagen med lillemor, og til og med vokser det en liten lillebror i magen ♡

 5. Jeg er kjempeglad for at du legger ut bilder av deg selv i bikini Inger. Jeg er tynn og flat og kan ha en dårlig dag og tenke: «jeg vil ha silikon», og så ser jeg et bilde av deg, med trent kropp og stort smil og tenker: hun ser jo helt fantastisk ut, smiler fra øre til øre og hun trenger ikke silikon for å se bra ut. Du viser meg at skjønnhet ligger i utstråling. Jeg elsker at du er du! Fortsett å legge ut de bildene du føler for 👌

 6. Interessant egentlig at du har tenkt slik om deg selv! Jeg har derimot sett på din kropp og tenkt hvor glad jeg hadde vært for å ha den og sagt til typen at jeg vil ha din kropp 😉 og når du var i startfasen av graviditeten og bare så «chubby» ut er det sånn jeg ser ut nå 😜 ikke gravid altså. Har jeg en dårlig dag er jeg rask å minne meg på at «faen heller, jeg kan i det minste gå! Løpe! Spise sjæl!» og forstår kjapt hvor tåpelig det er å tenke sånn når man er normalvektig. Dessuten, selvom du synes du kanskje har vært chubby, så vet jeg at du ville rost min kropp opp i skyene selvom du ikke ville vært fornøyd selv med en maken ☺️

 7. Vi har det sånn vi andre også. Jeg kan være ganske fornøyd med meg selv også ser jeg meg i et litt uheldig lys feks også er ALT feil.

  Og det med bilder. Jeg så faktisk ett bilde av meg selv som 16 åring, der jeg selv synes jeg hadde litt mage…. Craaaazyyyy, jeg var jo tynn som ei flis :O

  Det er rart at vi kan synes alle andre er flotte (jeg synes alle venninene mine er kjempe flotte, uansett fasong!) men så sykt kritiske til oss selv.

  GOD ONSDAG vakre Inger :D

 8. Vi er vel alle ganske like der. Og det fine med å bli gravid og få unger er at jeg tror flere gir litt mer f*** etterpå. Ikke at man skal la seg selv forfalle helt, selv trener jeg mer enn noen gang, men kroppen endrer seg. Hoftene flytter på seg, puppene er ikke det de en gang var, kanskje har flere strekkmerker kommet til. Det har sikkert noe med alder å gjøre og. Og jeg må si jeg er glad for å være her jeg er nå, enn for ti år siden ;)

 9. Takk for fint innlegg! Du er fantastisk og ser fantastisk ut. God sommer fine deg 😙😙
  Klem fra Linda

 10. Kjære Inger! :D Jeg digger innlegget! Jeg digger deg! Og, du er flott, både på bildene over, som gravid og til vanlig når du ligger henslengt på sofaen etter å ha spist 200gram norsk melkesjokolade! Du er flott! Du er det! Du inspirerer og motiverer og du ser føkkings smaaaashing ut! :D Håper du klarer å se det selv <3 Vet det er super vanskelig. Vi har alle våre ting som vi ikke er fornøyd med.. :/

  1. Ååå, takk snille deg :-)

   Skal huske på denne kommentaren neste gang jeg ligger som ett slakt på sofaen etter gigantiske inntak av mat og det som værre er ;-)

 11. Godt sagt! Bra du fikk en vekker da, for det er ingen grunn til å være missfornøyd, verken da eller nå! Du ser bare amazing ut! :-)

 12. Vil bare si takk for påminnelsen! Kjenner meg veldig igjen, og jeg har ikke vært gravid enda.. Syns det er fint at du setter ord på det veldig mange flere tenker! Du er i mine øyne helt rå!! Lykke til med svangerskapet:)

 13. Det som er så bra, er at du innser det NÅ om ikke annet!
  Jeg har oppfattet deg som fri og komfortabel hva egen kropp angår siden jeg begynte å lese denne bloggen, og de gangene du har vært «utafor» har det jo som regel hatt sine naturlige årsaker. Vi svinger jo litt, vi jenter, kremt..
  Det jeg håper kommer ut av dette, er at du får enda færre av disse mindre fornøyde øyeblikkene, og koser deg ENDA mer med alt kroppen din faktisk duger til :D

  Søndagskaffeskål!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s