Kritikk

Jeg har alltid sagt at jeg er en heldig blogger når det kommer til kritikk og mindre fine tilbakemeldinger. Både her på bloggen og på Instagram. Før jeg ble gravid kunne jeg telle på én hånd antall negative kommentarer jeg hadde fått liksom. Én av de var fra en mann som mente jeg ikke trengte å bruke bikinitopp, fordi jeg ikke hadde pupper, og sånt kan jeg strengt tatt ikke ta meg nær av- mannen hadde jo ett poeng ;-)

Da jeg ble gravid fikk jeg mange nye følgere, og det var flere som stilte seg kritiske til hvordan jeg trente. De som har fulgt meg lenge visste hvordan jeg trente før, og dermed var det kanskje ikke så sjokkerende at jeg forsatte i omtrent samme tralten med baby i magen, men de nye følgerne så bare en høygravid dame som løftet rundt på relativt tunge vekter. Jeg forstår jo at de reagerte. 

Jeg tåler å vite at ikke alle digger meg liksom, men det er aldri gøy med dårlig kritikk. Likevel vil jeg påstå at jeg var ganske flink til å ikke la meg påvirke av tilbakemeldingene. Mye av det som ble skrevet i kommentarfeltene til videoene og sakene om meg som ble delt i utenlandsk media leste jeg ikke en gang. Ikke fordi jeg var redd for å bli såret, men fordi jeg visste at jeg kom til å bruke altfor mye tid på å svare og diskutere med folk som antagelig ikke vet stort om trening og graviditet likevel. Litt leste jeg selvsagt, og det var noen kommentarer av type «you go girl», men de fleste var i sjangeren «that woman is stupid and she will hurt her baby». 

Jeg er egentlig en ganske hårsår person, det tror jeg både Ian og familien min kan bekrefte, så jeg har ofte tenkt på hvorfor jeg taklet denne kritikken som jeg gjorde. Jeg ble kalt både dum, uvitende og egoistisk, og det var til og med en som mente jeg burde komme i fengsel for sånn jeg holdt på. Men jeg tror jeg ikke lot det gå inn på meg fordi jeg visste så godt at det jeg gjorde verken var skadelig for Kaia eller meg selv. Og da spiller det faktisk liten rolle at Tatiana og Emily på Facebook synes at jeg er gal og egoistisk.

Men, og dette er ett stort men, ståa er en heeeeelt annen etter at Kaia kom. Så sant noen antyder noe negativt om Kaia, eller om hvordan vi behandler henne, så er taggene mine ute. Jeg går i forsvarsposisjon med en gang, uten at jeg egentlig syns det er noe å forsvare en gang. Og jeg har faktisk ikke tenkt å unnskylde meg selv for det. Trangen til å forsvare meg selv og henne handler ikke om at jeg føler meg usikker eller er redd for at vi gjør noe feil. Jeg tror rett og slett det er morsinnstinktet som trer inn for full guffe. 

Det har blitt litt kritikk i siste. Flere har insinuert at vi ikke passer godt nok på Kaia i solen, og jeg kan ikke la være å bli lei meg. Det er mulig det menes vel, men det virker absolutt ikke sånn. Det føles helt og holdent ut som at vedkommende bare vil peke fing på feilene vi gjør, og regelrett kjefter på meg. Og det vi gjør «feil» baseres på hva «det ser ut som» på sosiale medier. Er jeg virkelig en så dårlig mamma at det trengs villt fremmede mennesker fra sosiale medier til å minne meg på at jeg må passe bedre på datteren min? 

Det skulle aldri falle meg inn å kjefte på, eller blande meg i andres liv på den måten. Men så er vi jo alle ulike. 

Jeg tenker bare litt sånn, at det er vel lettere for meg, som er sammen med Kaia tjuefire føkkings timer i døgnet, å vite om hun har det bra, er solbrent eller for varm, enn noen som bare ser henne i små glimt via Snapchat og Instagram. 

61 kommentarer om “Kritikk

 1. Kjære Inger! <3
  Du må barra prøva å la det prella av – all den ufortjente kritikken frå uvitande fremmande. Heilt sikkert lettare sagt enn gjort, men dei folkene der betyr nå vel ingenting for deg og familien din?! Jedna du sko skippa å lesa adle kommentarene..? Der e ALLTID nogen som MÅ ha noge å kritisera andre om uansett, eg fatta ikkje at dei gidde!!

  Eg fylle deg på både snap og Instagram, og eg får meg mongen låttar av deg og dine sprell, hærli hærli (føle mesten som om eg kjenne deg litt ittekvart… hehe). Ser jo sååå godt at Kaia komme i fysste rekke og at du e alt aent enn ei dårlige mor. Di e nok barra misunnlige på deg, adle dei som ikkje har aent å gjer på enn å kritisera deg og din flotte familie!! :D

  Stå på videre og "keep up the good work"! Ps: Gi litt mær faen, som Per Fugelli seie! ;)

  1. Takk kjære deg for denne fine meldingen! Ja, det er jo som du sier alltid noen som vil kritisere, det bare gjør litt vondere og er vanskeligere å ignorere når det gjelder Kaia.. Men! Jeg har blitt ganske flink til å gi faen allerede, så jeg skal ta til meg tipset ditt ;-)

 2. Ikke ofte jeg kommenterer, men uff så irritert jeg blir av å høre sånt. Jeg forstår ikke at noen som følger deg kan mene noe så tåpelig. Jeg synes du virker som en fantastisk mamma fra de glimtene du velger å dele med oss, og håper virkelig at jeg klarer å vise så mye tålmodighet og kjærlighet til mitt barn (når den dag kommer) som du viser til Kaia. Det er så åpenbart at hun har det fantastisk bra. Du og Kaia stråler og det er så inspirerende å følge med på.
  Du får meg til å smile når jeg kjeder meg på jobb/skolebenken, og gjør at jeg gleder meg til å bli mamma selv. Båndet deres, gleden og kjærligheten som skinner gjennom snap og Insta er inspirerende.
  Ikke hør på mammapolitiet. Husk alle oss som ser at du tar godt vare på datteren din og drømmer om å være en like flink mamma som deg :)

 3. Jeg kommenterer en sjelden gang,men nå måtte jeg bare😊 tenkte å komme med noe som kanskje kan få deg til å smile😊 jeg har en sønn som er blitt ett år. Hjemme i perm enda. Han har alltid vert på fanget mitt eller med meg når jeg har sett snapper,å da har jo du og kaia som regel alltid dukka opp😊 handa på hjertet,han smiler ALLTID og setter seg alltid nærmere tlf når han hører stemmen din og ser dere🙈

  Håper det fikk deg til å smile litt😀
  Å det folk skriver,la ver å bry deg,er ikkje lett. Men det har ingen mål og mening! Eneste jeg ser er en familie som koser seg masse og HAR DET BRA😊

 4. Har virkelig ikke reagert på bildene av Kaia i solen( bortsett fra å bli litt misunnelig kanskje), hadde gjort mye av det samme selv om jeg bodde i et varmt land. Eller det som det ser ut som om dere gjør… Men etter å ha hatt barn i 5 år nå så syns jeg at mange er redde for å gjøre forskjellige ting med barna sine… Så bare fortsett du… Livet deres ser herlig ut!

 5. Ååå skjønner deg så godt! Jeg blir akkurat lik selv, tilogmed når det gjelder bikkja (mannen min vil le seg ihjel – men jeg mener det, dødsens alvor, ikke kødd med ungene mine eller bikkja mi!). Men det sitter mennesker der ute med litt for mye fritid, og som føler seg litt bedre selv dersom de klarer finne «feil» hos andre… Er helt overbevist om at det meste bunner i misunnelse, dårlig selvbilde osv osv hos disse menneskene. Uansett, så ei som skrev om 1-åringen sin som ble så glad av snapene med Kaia, jeg har også en 1-åring (Adrian på Jørpeland, han sendte Kaia en hilsen på snap en tid tilbake 😄), han elsker også snapene dine, ler og smiler og prater med dere når vi ser mystoryen din 😂 6-åringen får det også med seg, «mamma, om det e hu så e så gla i sjokolade du ser på?» 😂 så vi digger dere, hele gjengen, bare så du vett det! 😄 Klem heilt fra Jørpeland 😘

 6. Det finnes «mammapolitier»overalt som ikke har det minste anelse om hva de snakker om..nettroll!!! Stå på du😊dine fantastiske evner som mamma ser det ikke ut som det er noe I veien med😊

 7. Man må huske på at det gjerne er de som sitter inne med negative tanker som kommenterer. Vi andre 99,5% sitter bare og beundrer og smiler, kanskje i stillhet, men du skal vite at du framstår som en fantastisk mamma for Kaia. Det gliset liksom – se så fornøyd hun ser ut da! :) :) Jeg skjønner deg kjempegodt, «kritikk» (i mine øyne grenser dette mer til drittkasting) er skikkelig ubehagelig, og jeg hadde vært minst like hårsår som deg. Det er menneskelig. Stå på, og fortsett å smile og blogge! :)

 8. Du verkar vara en fantastisk mamma <3! Du ger så mycket träningsinspiration och glädje gravid eller inte :)! Helt oförståligt att folk skriver sånna dumma kommentarer!

 9. Ikke hør på de, du vet best hva Kaia trenger og du er verdens beste mamma for henne <3 Som nybakt mamma selv har jeg mye glede av å følge dere og du har vært en stor inspirasjon for min del når det gjelder å trene hele svangerskapet, noe jeg tror er grunnen til at jeg følte meg bra hele veien og at kroppen taklet den økte vekten bra. Håper ikke du lar disse kommentarene gjøre at du deler mindre, eller i verste fall slutter helt med blogg, insta eller snap. You rock så stå på videre! Og sjekk ut denne videoen om andres tips til din baby ;) https://www.facebook.com/tommeetippeeaustralia/videos/936021469839509/

 10. Inger du er rå! Ikke la noen fortelle deg noe annet!!!
  Jeg følger deg på Snapchat, Instagram og på bloggen og kan ikke annet enn å hylle deg! Du er en fantastisk mamma til kaia og et stort forbilde for mange andre mennesker (blant annet meg)
  Stå på❤️

 11. Kjære Inger!
  Sitter her med en poppeklar baby i magen og leste disse kommentarene du fikk om baby og sol. Det er sånne ting som gjør at jeg gruer meg litt til mammalivet som venter. Personer som henne. Det er bare så trist og feil. Og konkret angående saken; at vi nå har kommet dit at vi kler på barna våre heldekkende UV-drakt, UV-hatt og putter de inni et UV-telt hele barndommen er noe jeg personlig stiller meg noe kritisk til..Jeg tror vi er på en skummel vei hvor vi beskytter ungene våre ihjel..men det er en annen diskusjon:)

 12. Hei Inger! Jeg er selv gravid, og venter mitt første barn på nyåret, og du har på mange måter blitt er skikkelig forbilde for meg! At du får slik kritikk er for meg helt uforståelig. At folk kritiserer trening under graviditeten skyldes ene og alene uvitenhet, så det kan på et vis unnskyldes eller overses – men at du som mor blir kritisert for måten du oppdrar/behandler datteren din på er jo helt utrolig. Lurer på om kritikerne er like kritiske til alle mødrene de omgås med i sin egen omgangskrets..?Det er så tydelig at Kaia er en glad jente som blir overøst av omsorg og kjærlighet, så jeg håper virkelig at du ikke tar kritikken til deg – å gå i forsvar er vel den eneste naturlige måten å reagere i slike tilfeller :-*

 13. Det er fælt at du får kritikk på den måten. Men samtidig er det 40+ grader i dubai og sterk sol, og man ser tydelig at Kaia er solbrent på de bildene.. Håper kritikken blir brukt konstruktivt og at dere tenker over det istede for å gå i forsvar. Men når det er sagt så synes jeg du virker som en super mamma til lille Kaia:-))

  1. Hun er jo ikke solbrent! Nå må dere gi dere! Var du der eller? Det går ikke an å se sånt igjennom en snap! Du sjønner selv det eller? Hørt om filtere, som gjlr at man kan stille på lys osv!? Du vet bilder kan lyve eller? herlighet, nå får dere skjerpe dere! Det er IKKE farlig å oppholde seg i varme land med små barn så lenge man tar forhådsregler, noe Inger og mannen så klart gjør da de har bodd der såpass lenge. Om du og andre ikke er klar over det så vokser det opp barn i varme land også. Merkelig hvor påståelig dere har blitt, når Inger gjentatte ganger har sagt at det Kaia ikke var solbrent. «it´s on the internet, it must be true».

  2. Hmm..Det var jo liksom dette jeg prøvde å forklare i innlegget her, men forstår jo at jeg ikke nådde helt frem :-/ Kaia er ikke solbrent- er du ikke enig at det er noe som er lettere for meg å se, som har jenta foran meg, enn deg som bare ser ett bilde?

   Og så hadde jeg så inderlig håpt at du og andre tok for gitt at jeg er en god nok mor til at jeg kan passe på barnet mitt selv, uten hjelp fra folk på sosiale medier.

   Takk for kommentar Marianne, men beklager, jeg klarer ikke å la være å gå i forsvar. Kanskje det er en mammagreie.

 14. Mammapolitiet er overalt, alltid fascinerende å se i kommentarfeltene 😁 jeg har også trent styrke i begge graviditetene, og mange har ikke kunnskap om det, for det er ikke farlig. Bare se på forskning ☺
  Dattera du har det såå bra, det er lett å se.
  Hilsen fra kalde nord.

 15. Jeg bare digger deg Inger, du er virkelig en super jente. (Jeg kjenner deg ikke en gang- kun ut i fra snap, insta og blogg) du er et nydelig menneske og en super duper mamma. Hev deg over kommentarene, de er bare mennesker som misunner deg/ dere 💙💙

 16. Kjære Inger.
  Jeg som mange andre følger deg både på insta, snap og blogg, og gleder meg til hver oppdatering du kommer med. Du og Kaia får meg til å smile mange ganger om dagen:)
  Vær så snill og ikke ta deg nær av kritikken. Det er alltid noen som alltid vet best, men man må bare prøve å riste det av seg. Også tror jeg mange hjemme i Norge ikke helt kan uttale seg hvordan det er å ha barn i et land der det er varmt. Jeg fødte selv i Singapore der det også er varm,og man lærer seg hvordan man skal håndtere varmen på en annen måte når man bor der året rundt.
  Håper så inderlig at dette ikke får deg til å publisere mindre, for husk vi er mange som gleder oss over alle innleggene dine.
  Heier på deg!!! Og Kaia ☺️

  1. Det er virkelig ett godt poeng! Kaia har gradvis får venne seg til varmen her, og jeg tror virkelig det kan ha hjulpet- hun har i alle fall taklet den bra!

   ..det er verre med regnet og den kalde vinden hjemme i Norge ;-)

 17. Ikke bry deg! Dere er en herlig familie og det er ikke vanskelig for oss andre mødre å se at du forguder Kaia! Stå på og gi f!! Folk er bare sjalu.

 18. Bare drit i det! Jeg har fulgt bloggen din siden jeg selv gikk gravid, og mens jeg satt hjemme i mammaperm, fulgte jeg deg mens du gikk gravid, og det er virkelig oppløftende å vite og se at også andre holder formen og squatter tungt, tross en stor kul på magen. Null stress. De som sier det er farlig og skadelig, vet virkelig ikke hva de snakker om. For til syvende og sist er det du/vi, som kjenner egen kropp best. Igjen; når barna er små og vi tar dem med på ting både de og vi kan nyte, gjør vi ikke det på bekostning av deres vel og være. Det har aldri slått meg at Kaia «er for varm» eller «har fått for mye sol» når jeg leser bloggen din. Jeg tenker heller at det er deilig at dere har muligheten til å være ute så mye, så mye hud mot hud, så mye tid i vann og basseng. De små elsker jo sånt. Sitter igjen med et inntrykk av at dere begge er meget oppegående folk, og jeg må bare riste på hodet av folk som skal forståsegpå og være «bekymret». Lol ass. Drit i det. Dere vet best. Truest story ever told.

 19. Du inspirerer big time og er helt sikkert en super mamma- så bare gi f… i hva de som er missunnelige på deg mener :-)

  Hilsen treninsglad 3-barnsmamma (som også er glad i barna sine :-)

  1. Tror ikke folk kommenterer solvett av misunnelse? Det er nok mer det at man er uenig i hva som er best for små barn:)

   1. Ja stakkars barn som får være så mye sammen med foreldrene sine, kose seg i basseng og på strand, på tur osv. Nå får du gi deg.

   2. BTW: foreldrene vet hva som er best for sine barn. Og her er det da virkelig ikke noe å utsette, dere innbiller dere altfor mye rart. Er så lei mammapolitiet, som kommer frem så fort noen er gravide..

 20. Herregud, du må bare snu det andre kinnet til. Folk skal absolutt mene så mye hele tiden, selv om man sjelden har noe som helst grunnlag for det. Fra min side ser det hvertfall ut som om Kaia er en lykkelig unge, og at du er en fantastisk mamma! Stå på <3

 21. Oioi dette er farlige saker, knowitall kinda peeps 😂 gå å legg dere 😊.
  Fulgt bloggen din siden før du ble mamma jeg, syns du gjør en god figur som mamma av det lille du viser oss. Du har en fin mix om trening og mammalivet når du skriver det liker jeg. 💪 😊

 22. Kjære du <3
  Måtte komme med en liten kommentar nå. Har en liten gutt selv, han er straks 7 mnd.
  Jeg forstår veldig godt at du reagerer når noen kommer med sånne kommentarer, merker at jeg blir sikkelig opprørt på dine vegne. Uff, kan ikke folk passe sine egne saker å slutte å kommentere og blande seg inn når det gjelder barneoppdragelse og you name it. Det er ingen andre som har noe med det, punktum!
  Leser bloggen din i ny og ne, men følger deg mest på insta og snap, å jeg må si at det er ikke bare en gang jeg har dratt på smilebåndet av deg og dere! For en fin familie, og for en fantastisk mamma du er. Kaia ser ut som verdens mest fornøyde lille jente, og det er hun også ;)
  Klem

 23. Hei Inger 😊
  Det er du som kjenner barnet ditt best. Det er du som vet hvilke behov hun har og trenger. Kaia er heldig som har en mor som er der for henne 24/7, og finner på møje kjekt 😊

  Unger er forskjellige akuratt som oss voksne. Derfor er det ingen fasit – kun du som mor (og far) som vett best 💪🏼😊

 24. Jeg ved du er den bedste mamma! Jeg har set dig ❤️❤️❤️ Idioter der har travlt at pege fingre er ofte dem selv der har fejl xxx

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s