Sunn Fornuft

I dag postet jeg en video av en liten treningsøkt jeg gjorde mens vi var på stranda på Instagram. Med konkret informasjon om hvor mange repetisjoner jeg gjorde og hvor mange runder. I bare bikini. Så når jeg nå skal sette meg ned å skrive litt om Sunn Fornuft Plakaten, ett kjempebra initiativ for bloggere i kampen mot spiseforstyrrelser, føler jeg meg litt sånn der #fail.

Sunn Fornuft Plakaten er rekke retningslinjer utarbeidet for bevisstgjøre bloggere om hva slags påvirkningskraft de har på unge jenter (og gutter!) når det kommer til kroppsbilde og idealer. For litt siden ble jeg spurt om å være med på prosjektet, og jeg sa selvsagt ja. Over 60 bloggere er med og «står sammen mot spiseforstyrrelser».

Flere av punktene følger jeg allerede, det er liksom helt naturlig for meg å ikke redigere bildene mine når jeg ikke vet hvordan man gjør det en gang, mens noen av punktene traff meg litt mer. Og så er det noen punkter som jeg kanskje ikke kommer til å følge en gang.

Jeg har f.eks aldri hatt noe i mot å svare på hvor mye jeg veier og hvor høy jeg er og sånn. Jeg har nok tenkt at personen har spurt for å se om jeg «tørr» å svare, og det gjør meg absolutt ingenting å fortelle hvor mye jeg veier. Det er jo bare ett tall. Men så er det jo akkurat det, at for mange er det så mye mer enn ett tall dessverre, og man sammenligner seg med andre og så blir alt bare feil. Så kanskje jeg skal bli litt mer forsiktig med å dele sånt..?

Punktet som handler om å fokusere på treningsglede fremfor hvor langt man løper og hvor mange repetisjoner man tar vet jeg at jeg ikke kommer til å klare å følge. Jeg har skrevet en ganske så detaljert treningsdagbok like lenge som denne bloggen har eksistert omtrent, så å endre på det ville gjort vondt i sjelen (les: OCD’en min). Jeg kunne jo strengt tatt ha skrevet treningslogg uten å nevne belastning og sånt, men det er bare det at det er så sinnsykt motiverende for meg selv å se at det faktisk blir litt fremgang av all denne treningen min, at jeg vet jeg ikke klarer å la være. Så jeg håper at jeg klarer å få gjennom nok treningsglede likevel, selv om jeg kanskje deler litt for mye detaljer om øktene mine.

Jeg gjør nok også mye feil når det gjelder å vise frem kroppen min (ref: treningsvideo i bare bikini, pluss en haug andre lettkledde #shamelesselfies), og man kan jo virkelig stille seg spørsmålet om hvor grensa går mellom å øke kroppspress, og å være stolt av kroppen sin liksom. Kanskje det ikke er en grense egentlig, men handler om personen som ser?

IMG_9638

 

Ikke vet jeg, for dette er kompliserte greier. Men jeg skal i alle fall gjøre mitt beste for å vise sunn fornuft.

PS! Det er forresten alt annet enn sunn fornuft å trene på stranda i 140 varmegrader, bikini eller ei, men hva ellers skal man gjøre når det er skyer (!?) i Dubai liksom?

29 kommentarer om “Sunn Fornuft

 1. Vet du, jeg synes du utstråler en SÅ STOR glede i dine sosiale medier, at selv jeg som til tider sliter med både kropp og motivasjon finner deg utrolig inspirerende! Det er liksom noe med nettopp den treningsgleden du viser, som er så flott å se, og jeg finner ikke det samme hos noen andre treningsbloggere/instagrammere. De har liksom et helt annet fokus. Vanskelig å forklare, men du drar iallefall meg opp- og har fått meg til å dra med meg lilleba på 7mnd på trening helt siden jeg kunne trene etter fødsel- sikkert til maaanges fortvilelse😆
  Heia deg!😘

 2. Jeg syntes det er utrolig bra at du har valgt å være med på dette! Samtidig så vil jeg bare si at jeg syntes du er et fantastisk forbilde, som viser treningsglede samtidig som at det er mer en lov å kose seg med sjokolade (ivertfall på snap, hehe)! Jeg skal innrømme at jeg har rynket på nesen av andre bloggere som skriver mye om trening, men aldri med deg. Ikke bare jobber du faktisk med dette, men hele deg lyser treningsglede og et sunt og bra forhold til trening og mat. Gleder meg til å lese bloggen din videre :)

 3. Riktig, du må ikke slutte å dele belastning og repetisjoner :D det er noe av det beste med å følge bloggen din!

  Fortsett med den supre jobben du gjør, fantastiske, inspirerende du :-D

 4. Jeg har et inntrykk av at du er den mest fornuftige trenings-bloggeren som finnes. Du snapper og blogger om din store kjærlighet til sjokolade, smågodt, horn og gulost, og legger ut bilder av middags-tallerkner fylt til randen med godt mat. Nei, du er for meg et godt bilde på balansert.

 5. Hei. Jeg syns du presenterer en balansert livsstil. Du fokuserer på treningsglede, og har en sterk og flott kropp. Du har aldri skrevet noe om at du ønsker å gå ned i vekt, selv ikke etter fødsel (det tok du litt som det kom og hadde et nyansert forhold til – veldig bra). Personlig motiverer det meg at du legger ut belastning og repetisjoner, og gir meg inspirasjon til egne treningsøkter. Håper du ikke slutter med dette.

  Keep up the good work!

 6. Noe av det jeg liker best med bloggen din er #shamelesselfies, fordi de viser at du er stolt av og fornøyd med kroppen din! Og du var like stolt både under svangerskapet og etter, uten at du fokuserte på å gå ned i vekt. Jeg synes du er et kjempeforbilde ☺️ Såklart skal man tenke på hva man legger ut, men jeg er helt enig med at det nok har mest å gjøre med personen som ser…

 7. Om det er ei som viser sunn fornuft, så er det deg, Inger! Kroppen din er ikkje noko ein kan sulte seg til, men er eit resultat av dedikert jobbing over tid. Det handlar minst like mykje om korleis ein poserer på bilder. Du framstiller kroppen som eit middel for bevegelsesglede, ikkje ein komponent som avgjer kor lukkeleg du er i livet. Du har fokus på så mykje meir enn kroppen din, og du snakkar deg ikkje ned på bloggen. Eg syns du gjer ein fantastisk jobb!

 8. jeg synes du viser veldig sunn fornuft, Inger<3 du sprer treningsglede, positivitet og viser at du er stolt over kroppen din, og ingenting er bedre. du viser frem på snapchat at du ikke har abs pga. sjokolade, og at det gjør ingenting. jeg tenker at folk som sliter må ta litt mer ansvar selv. tenker at det kanskje ikke er så lurt å lese din blogg da liksom, fordi vi som leser bloggen din og følger deg andre plasser vet jo at det går i trening. fortsett sånn som du gjør, jeg digger deg hvertfall!! klem
  Hilsen ei som har slitt med spiseforstyrrelser selv:)

 9. Hei Inger! I likhet med dem som har kommentert tidligere her, finner jeg også instagrammen, snapen og bloggen din utrolig inspirerende. Jeg liker godt at du legger ut lister med øktene dine og hvilke vekter du brukte for da finner jeg inspirasjon til egne økter. Det er alltid kjekt å se fremgang i egen trening og tenke at ‘yes, nå e det ikkje lenge te eg tar igjen Inger på knebøyen’ ;) Haha neida :) Men det er kjekt å vite hvor mye det er mulig å løfte i de ulike øvelsene (for en svaking som meg) og jobbe seg oppover i den retningen :) Du kan med glede fortsette som før med deling av treningsglede, motivasjon og inspirasjon. Stå på! Klem fra ei fra Sandnes :)

 10. Jeg henger meg på de andre her. Synes det er en fryd å følge deg, du er absolutt ikke en som prøver å fremstå perfekt eller som noe glansbilde. Jeg tror det er viktig å se at folk som er glade i å trene også spiser sjokolade, poteter og generelt mat. Og akkurat dette viser du så bra! Så jeg synes egentlig ikke du skal endre noe som helst:)

 11. Eg må vel sei at du e ein av de beste forbildene, du trene, spise sunt OG usunt og har rett og slett ein fin balanse…….for e d ikkje d alt handle om?? Du har ein fantastisk og sunn kropp, ver stolt av d du jør:)

 12. Heia Ingrid!
  Jeg syns du allerede bruker sunn fornuft. Det er måten man framstiller helheten. For min del er du et sunt forbilde og en motivasjon! Syns ikke du bør slutte med f.eks å legge ut rep og antall osv. Jeg har gått gjennom hele listen min på Instagram og slette «usunne» forbilder og det ble et fåtallig igjen for å si det sånn, du ble selvfølgelig. Du sprer masse treningsglede!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s