Hva spiser du i løpet av en dag?

Nok ett spørsmål jeg har fått så mange ganger at jeg må ta det i plenum. For, til pappas evige forundring, så er det faktisk ganske mange som lurer på hva jeg spiser i løpet av en dag. Og jeg må si meg litt enig med pappa jeg, for hvorfor er det egentlig så interessant å vite hva andre spiser? Jeg hadde forstått det om jeg var flink og kreativ i matveien, da kunne man jo spurt om mer info for å få inspirasjon liksom, men jeg spiser virkelig så ensformig at det er svært få tips og hente. Men, siden dere spør skal jeg svare. Så godt jeg kan vel og merke, for det har ikke akkurat vært så mye rutine på maten siden Kaia kom.

Når jeg tenker meg om blir det forresten kanskje litt i strid med Sunn Fornuft plakaten å legge ut detaljer om spisevanene mine, men jeg tørr likevel å påstå at matvanene mine er såpass fornuftige at jeg tar sjangsen på å skrive om de likevel.

Okei. De av dere som har fulgt med lenge her, husker kanskje at jeg lenge har spist etter ett såkalt periodisk fastemønster? Dette kan dere lese litt om her. Jeg var litt av og på periodisk faste/intermittent fasting under graviditeten også, men etter at Kaia ble født har jeg spist frokost til «normal» tid. Jeg var helt enkelt redd for at det å vente med å spise til langt på dag skulle påvirke melkeproduksjonen negativt. Dessuten var jeg sulten når jeg våknet etter en natt med amming. Nå ammer jeg jo ikke lengre, men spiser frokost mye tidligere enn før. Litt IF rutiner henger nok igjen, for jeg spiser når jeg er sulten, ikke når klokka sier at det er frokost og lunch. Noen ganger er det frokost klokken 6, andre ganger klokken 12. No big whoop.

Hvor mange måltid jeg spiser i løpet av en dag varierer for mye til at jeg kan gi ett godt svar på det, men 3 eller 4 er nok vanligst. Jeg liker best å spise meg god og mett når jeg vel spiser, så derfor prøver jeg å unngå så mye snacking i løpet av dagen. Jeg spiser helst ett skikkelig måltid i stedet slik at jeg ikke blir sulten på mer snacks en time etterpå liksom.

Til frokost spiser jeg egg og gulrøtter eller paprika, og gjerne avocado dersom vi har. 9 av 10 ganger har jeg sjokolade til morgenkaffen, og jeg er ganske sikker på at frokostsjokoladen gjør meg til en bedre person. Bare spør Kaia ;-) Lunch er det måltidet med minst rutine. Noen dager kan det være frukt og mer egg, andre dager litt av Kaia sin pannekake av egg, banan, og havregryn etterfulgt av en plate sjokolade (yep, har som regel fortært ca 100 g før kvelden kommer), og noen ganger, som i dag, spiser vi lunch ute. En sjelden gang har vi middagsrester, og da spiser jeg det. 

Når det gjelder middag har vi hatt to retter som har gått igjen ofte i det siste; kjøttdeig og ris, og kylling med gulrøtter og løk i fløte, og ris. Det har også vært mange kvelder med havregrøt til middag, fordi både jeg og Ian liker det, og så er det så sinnsykt lettvindt. Ingen av oss er særlig kresne, ei heller er vi fancy i matveien- og godt er det.

Noen ganger, spesielt når vi har besøk, bestiller vi inn middag. I går ble det kylling, ris og hummus fra en libanesisk restaurant. I dag hamburger, fries og milkshake. Jeg står dog over milkshaken. Foruten kaffe drikker jeg for det meste vann. Det hender at jeg drikker en diet 7 up, men jeg synes ikke det smaker særlig godt lengre. Taffelvannet med lime fra Rema 1000 derimot savner jeg og skulle ønske det solgtes i Dubai.

Jeg har ett veldig avslappet forhold til mat, og spiser stort sett det jeg vil. Men jeg vet å velge mine fiender jeg som alle andre. Det vil si at jeg sier nei takk til croissanter og donuts fordi jeg ikke liker det nok til at det «er verdt det», mens jeg fint kan spise en 250 grams firkløver uten å få noja etterpå. Altså, jeg er fullt klar over at det å spise 250 gram sjokolade kanskje ikke er det smarteste man kan gjøre uansett om man får dårlig samvittighet eller ei, men det jeg har lært meg er at om jeg skal spise så mye sjokolade, så skal jeg i alle fall ikke føkke opp opplevelsen av å sitte å angre etterpå. 

Så ja, jeg spiser hva jeg vil, men heldigvis vil jeg ikke spise Firkløver hver dag.

..den sparer jeg til helga- i hverdagen spiser jeg mørk sjokolade ;-)

Her skulle det jo strengt tatt vært ett bilde av meg mens jeg spiser sjokolade, for jeg spiser jo det oftere enn jeg spiser salat, men jeg er jo tross alt blogger og har en fasade jeg må opprettholde.

Neida. Jeg bare fant ingen nyere bilder av meg og sjokolade. Så det fikk bli salat i stedet. Satser på at det er ok ;-)

Snaiks!

18 kommentarer om “Hva spiser du i løpet av en dag?

 1. Jeg er litt forvirret. «Fornuftig matvaner» hvor kosten består av egg, gulrøtter og frukt som eneste energikilder frem til middag? Hvordan dekker dette energibehovet og ikke minst mikro- og makronæringsstoffene en kropp som er i så mye aktivitet har behov for?
  Skummelt.

  Hilsen forvirret ernæringsstudent

  1. Jeg forstår du er forvirret, for du leser jo tydeligvis ikke alt jeg skriver. I tillegg til det du nevner spiser jeg også avocado, havregryn og middagsrester. Og så sjokolade da. Det dekker energibehovet fordi jeg spiser nok til at jeg blir god og mett. Og hva er det som er skummelt med å spise mesteparten av energiinntaket til kvelds, dersom det jeg skulle gjort det?

  2. ..det fornuftigste med det hele tror jeg er at jeg spiser det som frister og metter, fremfor å tenke mikro- og makronæringsstoffer. Henger man seg for mye opp i sånt er det lettere å tippe over på den «ufornuftige» siden. Tenker jeg da.

 2. Hei! Synes du virker utrolig inspirerende, Inger! Jeg har lenge drevet med ballidrett og littegrann styrketrening, men sluttet for en liten stund siden. Jeg veier sånn sett 10kg for mye i forhold til hva som ideelt. Synes jeg spiser forsåvidt Ok, men det kan være at jeg spiser litt for mye til f.eks middag og når jeg spiser god mat, samt at jeg er glad i brødmat og jeg er litt kresen, hehe.. Ut i fra dette, så lurte jeg på om du hadde noen tips til både kosthold og trening som jeg bør følge? Skjønner dersom du ikke ønsker å svare på dette da det i tillegg ble ganske langt, men tenker at det er verdt forsøket;)
  Lykke til videre og stå på med den gode jobben du gjør! Klem

 3. Oj, jeg må innrømme at kostholdet ditt virket litt kjedelig og ensformig. Kun to ulike middager i lang tid, hehe. Jeg ser jo nå at du og andre bloggere som driver med trening og fitness må ofre litt god mat for å se sånn ut:) Ikke kritikk, bare en observasjon.

  1. Heheheh, ja, som jeg skriver er det ikke mye #inspo å hente på matfronten hos meg. Men det at jeg spiser så ensformig skyldes latskap, ikke at jeg vil se ut på en spesiell måte ;-)

 4. Klapp på skulderen for at du overhode «tør» å dele kostholdsvanene, nå om dagen får en kritikk nesten uansett hva det består av. Enten er en for sunn og fanatisk, og om en ikke er det og heller voiser frem en skål smågodt, så får en kritikk for det også fordi en visstnok har et «desperat behov for å fremstå som sunn og balansert». Haters gonna hate, eller noe sånt?! Det jeg liker med dette innlegget er at du skriver sannheten, og ikke det du tror vi lesere «vil» lese. Ja du spiser egg. Ja du spiser sjokolade. Ja du er ensformig og kjedelig (-dine ord, ikke mine;-)). Og so what?! Det fungerer jo for DEG så hvorfor endre på det?

  Tror nok også at de fleste er mye mer ensidige i matveien enn de selv innser. Jeg spiser f.eks eple og cottage cheese hverr bidige morgen og er ikke lei. Varierer med divere havregryn, nøtter o.l etter hvor sulten jeg er, men cottag xheese og eplet forblir fast. Heldigvis blogger ikke jeg om det for da ville det garantert vært feil og usunt det også ;-)

  1. Haha, ja du har ett poeng! Spiser man for sunt er det feil, og spiser man for usunt er det feil det også. Jeg vet jo at kostholdet mitt er langt fra perfekt, så det er klart det blir «feil», men kan jo ikke lyve på meg at jeg spiser «ufeil» når jeg ikke gjør det!

   Takk for denne kjempefine kommentaren. Du er god :-)

 5. hei! jeg vet du spiser en god del egg, men har du noen tanker om hvor mange egg som blir for mye daglig, med tanke på kolestrolet? elsker egg selv, det er billig, godt og sunt, men mange sier jo maks ett egg daglig, hva mener du?

 6. Hei, Inger! Jeg mener du er et av de sunneste forbildene vi har blant norske bloggere. Digger deg! Det virker som du har balanse, og spiser det du vil. Og at litt sjokolade er lov hver dag er jeg helt enig i;) Jeg skal på ferie til Dubai nå på søndag, hadde vært veldig gøy å møte deg, evt. ta en treningsøkt? Jeg vet ikke hvordan du stiller deg til å møte «lesere», men jeg synes det hadde vært sykt hyggelig.

  Hilsen Charlotte!

 7. Hej! Jag tycker din mat är inspirerande 😄 Jag undrar dock, förut skrev du att du åt enligt Paleo, iallafall att du hade det som utgångspunkt. Ser du fortfarande lika på saken? Jag har levt på havregryn varje morgon hela mitt liv men när jag fann din blogg så avtog det mer och mer och nu lyxar jag med havregryn på endast helger :) så gott ju. kram

  1. Hei! Ja, det stemmer, men jeg har vel glidd mer og mer fra det. Det handler vel mest om at jeg ikke liker å spise etter noe som heter noe, if that makes sense. Jeg ser nemlig ikke hvorfor jeg f.eks skal holde meg unna melkeprodukter dersom jeg tåler det, bare fordi det ikke er inkludert i Paleo. Jeg tror likevel mange hadde hatt godt av å ta litt utgangspunkt i paleolitisk mat, helt enkelt fordi den er næringsrik, men dersom du liker havregryn og ikke reagerer negativt på det synes jeg absolutt du kan ha det som en del av ditt kosthold. Det er i alle fall min mening :-)

 8. Hei Inger,
  Jeg innser at dette er et veldig gammlet innlegg, men jeg prøver meg så håper jeg at du svarer :)
  Jeg ønsker å lese om hvordan du praktiserer periodisk faste, men linken her fungerer ikke. Kan du legge den ut på nytt eller kanskje skrive et nytt innlegg om dette? :)
  På forhånd takk :) Anna

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s