Pump it up!

Som jeg har nevnt tidligere driver jeg ikke så ofte med høyrep trening, men kjører mest bare 4-5 repetisjoner og heller litt flere sett når jeg trener til vanlig. Men idag tok jeg og Elisabeth en 10-repetisjoners økt på overkroppen. Det ble et helt naturlig valg å fokusere på overkropp da vi begge såvidt kan gå normalt etter gårdagens økt på bakside lår og rumpe.

ready to pump it up!

Ingen hokus pokus økt. Vi gjorde horisontale og vertikale drag, horisontale og vertikale press og ro. Økten så ut som følgende:

4 runder av:
10 skulderpress
10 hantelpress i skråbenk
10 pullup (m/strikk)
10 dips
10 foroverlent ro

Og her kommer bildene ;-)

Vertikalt press eller press over hodet, i dette tilfellet stående skulderpress
skulderpress topposisjon- nøytralt grep for skulderens skyld ;)
vertikalt press eller press foran kropp, i dette tilfellet skrå hantelpress
skrå hantelpress i topposisjon
vertikalt drag eller pullup, i dette tilfellet med litt (ganske mye) hjelp av gummistrikk
pullup topposisjon
dips
vertikalt drag eller ro, i dette tilfellet forovelent ro med hantler
foroverlent ro i topposisjon. Kan også gjøres med hodet støttet på en benk eller lignende
...så sliten var jeg når vi var klare. Hørte jeg noen si fin holdning? tenkte ikke det nei..

Gøy, men effektiv økt. Vi kjørte øvelsene i sirkel og tok bare pause mellom hvert sett, så pulsen kom opp den også ;-)

Snaiks!

 

 

26 kommentarer om “Pump it up!

  1. Hva er forskjellen på nøytralt grep og supinert grep når du kjører skulderpress??

    Og når man kjører sittende roing, hvilket grep tar mest hvor?? :)

    1. nei, egentlig ikke. Bare om jeg løper intervaller eller jogger. Men er desverre ikke så oppdatert på musikkfronten, så dersom DU har noen musikktips tar jeg gjerne imot ;)

  2. Guri for en inspirasjon og følge bloggen din Inger :) Jeg får lyst og reise hjem fra jobb med engang og ta meg en økt, men den får nok drøye til kvelden :) Du ser så lita og nett ut, i tilleg så løfter du mer enn mange mannfolk, kjempe inspirasjon.. Fantastisk vakker, og det samme med venninnen din.
    Kjempe ålreit og se jenter/damer på min alder som faktisk gjør noe positivt for kroppen sin, men alikevel ikke ser ut som tynne streker, fine former og i tillegg koser seg med mat.. Stå på, jeg lever meg inn i din verden :) Håper alle tipsene dine vil hjelpe meg også !:)

    Cathrine ;)

    1. så fantastisk gøy å høre Cathrine! Sitter og smiler her mens jeg leser :) Gøy at du finner galskapen vår inspirerende! Jeg håper også tipsene kan hjelpe, lykke til :)

  3. Jeg leser menge blogger om trening og kosthold. Pleier egentlig aldri å kommentere, men jeg bare må kommentere på din. Du ser helt utrolig bra ut!! Virker som at du har et sunt og fornuftig forhold til kropp og mat. Fortsett å blogge som du gjør. Kjempe inspirerende å følge med :) Somsagt.. Du ser helt rå ut! :)

  4. Henriette: tar meg friheten til å svare for Inger, for hun kommer til å spør meg når jeg kommer hjem likevel:)
    Nøytralt grep med albue ut fra kroppen: Mer skånsamt for skulderleddet og krever mye aktivitet i utoverrotatorer/rotatorcuffen samt bakre deltoideus.
    Supinert grep (håndflaten mot ansiktet): Brukes ofte i en säkalt «Arnold press» der man begynner med albuer fremfor kroppen og håndflaten pekende mot ansiktet.
    Pronert grep (håndflaten vekk fra kroppen. Antar det var denne du mente?). Ingenting i veien med den, men er mer dominant på fremre delta og noen mer belastende på skulderleddet.
    Det er ikke nødvendigvis sånn at noen varianter er så mye bedre enn andre, det er avhengig av hva du er ute etter og som oftest vil en variasjon gi gode resultater. Prøv gjerne samtlige versjoner med 1-arm for større bevegelse i skulderbladet og derfor større treningseffekt. :)

  5. Oh ja…
    Sittende roing:
    -Lav albue, supinert/nøytral grep med drag mot navel: mer latissimus dorsi
    -Pronert grep med drag mot bryst: mer mellom skulderblad og bakre del av skuldre.
    Igjen, variasjon er nökkelen! Ulike grepsvarianter, ulike dragretninger og ulik tempo på bevegelsen.

  6. Utrolig spennende blogg å lese, kan helt årslig si at jeg har fulgt med siden start:) Deilig å lese om noen som har et «normalt» forhold til mat og skeier litt ut!! Må si at jeg er ekstremt misunnelig på bena dine;)

  7. Tusen takk for svar!! :) Har jo hundrevis av spørsmål, men få ganger jeg har fått så gode svar!! :) Jeg fikk beskjed av en venn engang som er PT, at jeg ikke burde kjøre sidehev, men fikk aldri spurt hvorfor ikke.. Er det en god øvelse for skuldrene, eller er det ikke??

    Og, i tillegg så lurer jeg på om knebøy, benkpress, markløft er for alle?? Finnes det måter å teste ut dette, evt. «lære» seg å ta det?? Ved å kjøre ettbeisøvelser eller??

    1. Angående sidehev, både ja og nei. Sidehev i ulike varianter er jo forsåvidt en bra øvelse for å bygge muskler, men den innebærer høy skaderisiko. Dette pga lang hevstang som gjør belastningen på skulderen stor, samt at det er risk for inklemming i skulderen i topposisjon.

      Ingen øvelser er for alle pga vi har alle ulike forutsetninger når det gjelder bevegelighet og mobilitet. Men øvelsene du nevner er veldig bra øvelser, så mitt tips er at du spør om hjelp (f.eks av en PT eller en venn) dersom du ikke kjenner deg sikker på utførelsen.

  8. hei :) ka merke er skoene dine ? har vert på jakt etter sånne lenge? ka modell er det ? tusen takk på førehand :)

  9. For en bra blogg. Jeg legger deg i favorittlisten min og følger med fremmover ^^ Superbra at du viser øvelsene du gjør og kommenterer grep og teknikk!

Legg igjen en kommentar