Fornuftig lørdag

Hei fininger!

Min dag har vært veldig produktiv så langt, og den er langt fra over enda. Nå har jeg nemlig akkurat vært oppe i 40’ende etasje for litt trening, og dermed hentet mer energi til resten av kvelden.

Hvorfor denne arbeidsinnsatsen på en lørdag spør dere? ;-) Jo det skal jeg fortelle. Inatt kom det en hel haug med nordmenn som skal ta AFPT sitt intensivkurs i Dubai, og jeg skal holde forelesningen i ernæring! I hele to dager skal jeg prate hull i hodene på studentene om ernæringens ABC og hvordan kosthold kan hjelpe de fremtidige kundene deres å nå målene sine. Det blir første gang jeg skal forelese (utenom skoleforedrag), så det her blir spennende!

Min «jegtrengerenpausefradataskjermen»-trening skulle etter planen «bare» bestå av intervaller på mølla, men det ble fort til at jeg kjørte litt overkropp i tillegg. Det ble den gode, gamle overkroppssirkelen som dere kan se bilde og forklaring til her hvis dere vil. Idag ble den som følger:

3 runder av:
10 skulderpress
10 hantelpress i skråbenk
10 chins (de gjorde jeg ikke sammenhengende for å si det sånn!)
10 dips (disse gjør jeg ALLTID sammenhengende. . . men ikke idag. . .)
10 foroverlent ro m/hantler

Deretter ble det 10 stk 45/15 intervaller.
Da stiller jeg inn mølla på 2% stigning og setter tempoet til 15 km/t. For hver 45 sekunders intervall øker jeg hastigheten med 0,2 km/t, og i pausene hopper jeg bare til siden med beina (og står som vanlig der og hiver etter pusten og synes forferdelig synd på meg selv!). Etter 10 intervaller endte jeg på 17 km/t men det var fordi jeg gassa på litt ekstra mot slutten. Det ble forøvrig også litt lenger pause på de to siste intervallene.

Så nå sitter jeg altså godt fornøyd med innsatsen, og har fått i meg et lite pos-workout måltid som snart skal bli etterfulgt av en litt mer solid middag

De der brødskivene har sneket seg inn i kostholdet mitt litt for mye i det siste kjenner jeg. Akkurat nå er de ekstra karbohydratene i og for seg ok, men gluten er forsatt gluten selv om jeg akkurat har trent! Jeje, nobody’s perfect and I’m sure as hell not nobody ;-)

Ha en fin lørdag!

Later :-)

11 kommentarer om “Fornuftig lørdag

 1. Hei!

  Kanskje litt sent, men jeg må få gratulere deg og Ian! Så ut som dere hadde en fantastisk bryllupsdag :-) Og du var, så klart, en helt nydelig brud. Rett og slett smashing. Fikk små gledestårer i øynene på deres vegne.. Hih :-)

  Blir så inspirert av deg og treningen din – du aner ikke. I dag våget jeg meg endelig til å prøve litt pull

  1. hehe, så søt du er :)

   Pullupsene kommer om du bare ikke gir opp med å prøve. Gjør dem så ofte du kan!

   Om du står fast på vekten på knebøy kan du også gjøre negative. Bruk den vekten du har nå, og bruk lang tid, gjerne 4 sek på vei ned til bunnposisjon. Stopp ett sekund i bunn, før du reiser deg opp igjen.

   Har ikke glutenallergi nei, men prøver likevel å unngå gluten så mye som mulig.

   Ha en fin dag, og lykke til med både pullups og knebøy :)

 2. ..-ups. Klarer bare negative, men tror og håper at trening vil gi resultater. Har du forresten noen tips til å bli sterkere i knebøy? Står fast på samme vekt :/

  Helt random spørsmål, men har du glutenallergi? :-)

  Takk på forhånd for svar!

 3. Har også løpt intervaller i dag (og på torsdag). Puuuhh! Blir godsvett av det, ja! Lykke til med foredraget :)

  1. glutenet kan gi inflammasjon i tarmene, ikke bare hos de med glutenallergi, men mange flere er sensitive til gluten uten å egentlig vite det. Tarmens helse er veldig viktig for den generelle helsen!

   glutenets inflammatoriske effekt kan føre til såkalt lekk-tarm syndrom, hvilket betyr at bakterier og andre uønskede ting kommer inn i blodet. En lekk-tarm betyr også at maten ikke blir fordøyd som den skal, og det kan føre til nmangler på visse næringsstoffer.

   Pga gluten ikke er ett «naturlig» emne for mennesket, i den forstand at vi evolusjonistisk sett ikke er tilpasset for å spise mat som inneholder gluten, er det også vanlig at kroppen utvikler antikropper mot gluten, som i og for seg kan være en bra ting, men ikke dersom disse antikroppene angriper andre vev i kroppen.

   Det er selvfølgelig ikke garantert at alt dette skjer bare man spiser en brødskive. Men med så mye negativt koplet til gluten (dette er bare noe av det) velger jeg å lever etter «better safe than sorry» regelen, og unngår gluten så mye som mulig.

   Håper dette gav svar på spørsmålet ditt!

 4. Eg diggar deg, Inger! Heilt sida eg kom over denne bloggen under PT-utdannelsen min i vår har eg fulgt deg nesten daglig. Du er ein STOR inspirasjon og verkar berre heilt fantastisk! Lykke til med kurset, og gratulerer på etterskudd med bryllupet:) Og takk for ein fantastisk jordnær, sunn og sporty blogg. Ein av dei få!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s