24 kommentarer om “Mine favorittøvelser: CORE

   1. Noen av de der kjennes ganske godt etter noen får repetisjoner så jeg vil si at de kvalifiser til å bli kallt hardcore:) Du må ha lykke til på maratonet, hvil godt i de to dagene før, få i deg kjapp energi og veske undervegs så går det nok strålende! Eg heie på deg:)

 1. Så gøy med litt inspirasjon til stryrketreningen!
  Jeg er aktiv skiløper – så trener mye mage/ rygg og overkropp :-) Sliter dog med å finne noen øvelser for beina som ikke gjør at jeg blir tung i muskelaturen … Kanskje du har noen tips?

  PS: Digger bloggen din! :-)

  1. Hmmm.. vet ikke helt hva du mener med tung i muskulaturen? Men kanskje det er repetisjonsantallet du kan prøve å manipulere. Hvordan trener du vanligvis når du trener bein?

   1. Takk for svar! :-)
    Vel, jeg mener tung i den forstand at det påvirker løpesteget og skiteknikken. Noe som selvfølgelig ikke er så optimalt. Kanskje stinn er et bedre ord.

    Jeg har ikke trent så mye bein pga. dette, men har kjørt litt beinpress, tåhev?, knee tuck i slynge og denne: http://www.youtube.com/watch?v=jMQkXLYHAKc.

    Både jeg og treneren min har generelt litt dårlig kompetanse på akkurat det meg styrketrening og bein.

   2. Da handler det vel mest om å ikke få for mye muskelmasse som sakter deg ned, men du skal trene MYE og hardt før det kommer så langt tror jeg.. Dessuten vil mengden langdistansetrening du gjør hindre deg i å bygge «for mye».

    Her kan du se tips til øvelser for bein. Dersom du er nybegynner til styrketrening ville jeg lagt meg på 10-12 reps x 3 sett i starten, og deretter jobbe deg nedover mot 5-6 reps. Jo færre reps, jo høyere belastning trengs, derfor er det lurt å begynne med litt høyere repetisjonsantall.

    Dersom du og treneren ikke føler dere har kontroll over hva som er bra og ikke, kan det være en ide å ta kontakt med en PT eller annen person som kan hjelpe meg å tilrettelegge for eksakt det du trenger.

    Lykke til :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s