Øvelse gjør mester

..håper jeg iallefall. For idag har jeg øvd meg på snatch igjen og det er foreløpig ikke så mye å skryte av. Jeg får jo opp litt vekt, men det ligner liksom ikke på ett skikkelig rykk enda! Så det er vel bare å øve på tenker jeg :-)

Etter litt snatch-øving gjorde jeg ett nytt forsøk på sirkeltreningen from hell, og denne gangen dere, fikk jeg endelig gjennomført 4 runder! Jeg gjorde altså følgende:

4 runder av:
10 trap bar deadlift @ 85kg
10 push press @ 35kg
10 squat @ 60 kg
10 pullups
10 dips
10 bent row @ 35 kg

Deilig! ..eller egentlig ikke. Jeg måtte ta mye pause mellom hver runde og klaget mye mens det sto på, men kom meg da iallefall gjennom til slutt.

Her er en liten snutt fra snatch-øvinga. Have mercy on my technique please ;-)

11 kommentarer om “Øvelse gjør mester

   1. De er mye mer stabile, men jeg fikk ikke helt den samme aha-opplevelsen som mange får pga den opphøyde hælen. De er likevel mye bedre for vektløfting egentlig, jeg er bare litt for glad i Nikene mine ;)

 1. *Fniser*
  Hehe, takk for artig video!
  ..Aner vi en Martin i bakgrunnen også? ;)
  (-har aldri prøvd snatch BTW, og synes det bare ser bra ut!)

 2. Ser så kjekt ut! Og herregud så eg elskar låra dine!!!:) Håpar det er greitt om eg stiller eit spørsmål? Kor mykje tenker du at ein bør ta i eksempelvis pushpress før ein prøvar seg på snatch? Har utrulig lyst å begynne med eksplosive løft, men føler det er hensiktsmessig å auke maksstyrken i baseøvelsane først (min 1RM i pushpress er ca. 33 kg (pers er 5 rep på 30kg), 1RM i mark ca. 90 kg, kroppsvekt er ca. 55kg). Har trent regelmessig styrke sidan januar 2012.

  1. Takk søte deg :)

   Vil ikke si at push press er en øvelse som har så mye å si for om du kan kjøre snatch eller ikke. En øvelse som er mer relevant er overhead squat (selv om du strengt tatt kan gjøre styrkerykk, dvs snatch der du ikke setter det helt ned i en dyp knebøy, dersom du ikke er god i overhead squat). Ja, det er jo bra å være sterk i baseøvelsene dersom du skal kjøre olympiske løft som rykk og vendinger, men det er jo ingenting i veien for å kombinere de to. I starten er det jo teknikktrening med lave vekter som teller uansett. Jeg synes du skal go for it! Øvelse gjør jo mester, eller hur! ;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s