Matematikk

Før jeg ble personlig trener var jeg litt sånn «øh, personlig trening, det er jo ikke annet enn å betale noen for å telle repetisjoner liksom». Og jeg har jo lært for lenge siden at personlig trener handler om så mye mer enn telling av repetisjoner, men det er likevel ganske ironisk at det er nettop det jeg synes er vanskeligst med jobben min. Å telle repetisjoner.

Vel, kanskje ikke vanskeligst, men spør noen av kundene mine og de vil kunne fortelle deg at jeg ganske så ofte bommer med repetisjonsantallet. Som regel teller jeg for seint, og kundene ender opp med å måtte gjøre flere reps som følge. Jeg pleier å trøste dem med å kalle det bonusreps ;-)

Idag var det meg selv mine manglende matematikkunnskaper gikk utover. Jeg har nemlig kjørt hofteløft på 90 kg de siste gangene for å få mer av denne berømte kontakten med rumpa. Faila tdeligvis litt med adderingen der ja, og oppdaget midt i første sett at jeg faktisk hadde totalt 110 kg på hoftene. Men det gikk jo på ett vis, selv om jeg kanskje ikke hadde like mye kontroll som når jeg «kun» har 90 kg. Neste gang satser jeg på 100 kg, så får vi se om det er lagom.

Forøvrig så økten ut som følger:

A1) 5 x 5 knebøy @ 90 kg
B1) 3 x 8+8 bulgarsk split @ 60 kg
C1) 2 x 10+10 hofteløft @ 110 kg

photo

PS! Jeg kan legge til at jeg fikk 6’er i matematikk både skriftlig og muntlig da jeg gikk ut av videregående altså. Det bare ser ut som at jeg har gått litt back to basics siden den gang ;-)

22 kommentarer om “Matematikk

 1. Fokus på de riktige tingene da spør du meg, samt gir kunden det lille ekstra😉
  Og 6ere i matte!!!? Holymoses! Det er bra da! Flinka! Som alltid!

 2. Det er fort gjort da, hvis man er litt ufokusert ;) Ene gangen løftet jeg 105 i mark da jeg trodde jeg løftet 100 kg. Jeg skjønte ikke hvorfor den hellet over til den andre siden. Så det er ikke mattekunnskapene det er noe galt med da ^^

 3. Haha, har telt feil selv så innmari mange ganger. Skulle øke i markløft, og økte plutselig med 7,5 kg, istede for 2,5 kg. Skjønte jo ikke hvorfor jeg slet så veldig haha

  1. 2-tallet står for to sett ja, men 10+10 betyr her at jeg gjør 10 hele repetisjoner etterfulgt av 10 halve. Egentlig gjør jeg altså 20 repetisjoner, men siden ikke alle er full range of motion skriver jeg det som 10+10. Men, når jeg skriver 3 x 8+8 på bulgarske splitt for eksempel, mener jeg at jeg gjør 8 repetisjoner per bein.

   Forvirrende, jeg vet ;-)

 4. Wow, det er jo en del kilo i forskjell også! Sykt bra. Men du? Kan du ikke poste om 14.2-woden? Kanskje har du video også?! :-D

 5. Hei. Ser du har Crossfit Nano’s og vurderer å kjøpe dem selv nå som mine Nike free har gått i oppløsning – tenkte kanskje de var bedre til roing, hver gang jeg prøvde å ro med Nike Free falt de av underveis! Men hvordan er de i størrelsen? Har 40,5-41 i Nike Free… Og hvis du skulle velge en, ville du gått for Reebok eller Nike? Trener Crossfit (og noe løping på si) til vanlig! :-) Hadde satt såå pris på svar!

  1. Hmm, jeg tror de er ganske vanlige i størrelsen, mine er 37 og det er vel det jeg vanligvis bruker i sko.

   Jeg har også vært og er fortsatt fan av Nike, men er også svært fornøyd med Nanoene. En av hver?! ;-)

 6. Åh godt å høre det er flere enn meg som teller feil til kunder innimellom ;P Å for å ikke legge på feil vektskiver til de bruker jeg tid på å telle over for hver gang jeg legger på nytt, så jeg er helt sikker ;)

 7. Er ikke sikker om du har gjort dette før da jeg er helt ny leser, men kunne du skrevet opp øvelsene du pleier å ta? Hvilke du tar for bein, armer, rygg osv. Du ser helt fantastisk ut! :)

  1. Jeg skrev en gang ett innlegg der planen var å presentere alle mine favorittøvelser for overkropp, bein, core og crossfit, men jeg kom meg visst aldri helt i mål med det prosjektet ;-) Men du kan iallefall se mine favorittøvelser for core, og her er mine favorittøvelser for bein :-D

 8. Hei!
  Fresh blogg og jente, det kan jeg like :)
  Har du treningstips til gravide? Har ikke kommet så langt, er bare i uke 7, men har ikke trent på noen uker av ulike anledninger. Liker å løpe ulike typer intervaller og trene styrke, men er redd for å løfte for tungt og anstrenge meg for mye. Vet jo at man skal anpasse treningen etter dagsformen, men kroppen er til for å brukes, samtidig som jeg savner spesifikke retningslinjer. Kanskje enklest å ta kontakt med PT og få opplegg ut ifra egne forutsetninger?!

  1. Hei!

   Gravid eller ei, jeg synes de fleste bør anpasse treningen etter dagsformen, men ja, det blir jo ekstra viktig å lytte til kroppen når man er gravid. Mange kan jo trene som vanlig også som gravide, men jeg har forstått det som at det er svært individuelt. Den gylne regelen er vel at akkurat under graviditeten ikke er tidspuntet til å starte med nye ting på. Så f.eks om du har trent mye styrketrening før, så kan du nok gjøre ulike varianter av styrketrening også nå, men har du aldri testet er heller kanskje ikke akkurat dette tilfellet til å starte?

   Jeg ville absolutt anbefale deg å ta kontakt med en PT som kan hjelpe deg ja, da kan du nok kjenne deg litt tryggere :-)

   Masse lykke til både med graviditet og trening!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s